Tri četvrtine čovečanstva će gledati Igre
Foto: Sina

Procena

Tri četvrtine čovečanstva će gledati Igre

Ostali sportovi -
Svega 15 odsto ispitanika je reklo da ih Olimpijske igre ne zanimaju i da ih neće gledati

Blizu tri četvrtine svetskog stanovništva namerava da gleda prenos barem jednog od takmičenja na Olimpijskim igrama u Londonu.

Rezultati istraživanja Ipsos, kojim je bilo obuhvaćeno 18.000 odraslih osoba u 24 zemlje, pokazali su da će 72 odsto ljudi pratiti Olimpijadu od ceremonije otvaranja, u petak 27. jula do njegog zatvaranja 12. avgusta. Njih 12 odsto je izjavilo da će posebno gledati atletiku i fudbal. Svega 15 odsto ispitanika je reklo da ih Olimpijske igre ne zanimaju i da ih neće gledati.

"Nijedan događaj ne može da se meri sa Olimpijslkim igrama, posebno letnjim", komentarisala je za Rojters predstavnica Ipsos-a Keren Gotfrid.

Kinezi, koji su bili domaćini Olimpijskih igara u Pekingu 2008, pokazali su najveće interesovanje za sportsku manifestaciju u Londonu, čak 92 odsto. Sličan rezultat zabeležen je i u Severnoj Koreji i Indiji, a nešto slabiji u Francuskoj i Nemačkoj.

Oko 38 odsto ispitanika, među njima najviše Meksikanaca, Indijaca i Španaca, izrazilo je bojazan da na Igrama može doći do atentata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja