DESET GODINA KASNIJE SEĆA SE SVEGA: Кapiten zlatne generacije iz 2009. došao da podrži „delfine“!
Foto: Kurir sport

to je pravi vođa

DESET GODINA KASNIJE SEĆA SE SVEGA: Кapiten zlatne generacije iz 2009. došao da podrži „delfine“!

Ostali sportovi -

Vanja Udovičić, kapiten zlatnih delfina iz 2009. godine, sa Svetskog prvenstva u Rimu koje je bilo prekretnica za srpski vaterpolo i prva samostalna titula planetarnog prvaka, došao je da podrži svoje nekadašnje saigrače iz reprezentacije Srbije na meču Svetske lige protiv Hrvatske, u Beogradu.

Nakon utakmice, po mišljenju mnogih, dve najbolje svetske selekcije u poslednjih nekoliko godina, koju je Srbija u SC „Milan Gale Muškatirović“ ubedljivo rešila u svoju korist 15 prema 11, susrela su se dva velika asa, dva kapitena - aktuelni Filip Filipović, i predvodnik Srbije pre tačno jedne decenije kada se popela na najviše pobedničko postolje u glavnom gradu Italije - Vanja Udovičić.

foto: Kurir Sport

Udovičić, strelac prva tri gola za Srbiju na dramatičnoj utakmici protiv Španije u Rimu koju je naša reprezentacija dobila posle produžetaka i peteraca, konstatovao je tom prilikom: „Zaista je bila privilegija biti kapiten mladim momcima koji su tada debitovali na velikoj sceni i postali veliki šampioni. Možda nismo ni svesni kakve veličine imamo poput Filipovića, koji je u vaterpolu ono što su Mesi i Ronaldo u fudbalu“, i dodao da je bilo zadovoljstvo gledati kako sada stasavaju neki novi asovi.

„I dan danas, 10 godina kasnije, sa ponosom se sećam svake sekunde na putu ka zlatu, kada sam na kraju visoko podignute glave slušao intoniranje srpske himne. Taj osećaj ne može da se uporedi ni sa čim, to su zadovoljstvo i sreća koji se ne mogu opisati. Siguran sam da će ovi momci i u olimpijskoj godini pokazati svoj nepokolebljivi pobednički duh i energiju i priuštiti nam ogromnu radost, kao što su to i do sada činili. Srećno!“, dodao je bivši kapiten.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track