ORLOVI SPREMNI DA OSVOJE BERLIN: Francuzi moraju pasti
Foto: Profimedia

Jako

ORLOVI SPREMNI DA OSVOJE BERLIN: Francuzi moraju pasti

Ostali sportovi -

Pr­vo pa mu­ško! Od­bo­j­ka­ška re­pre­zen­ta­ci­ja Sr­bi­je uta­k­mi­com pro­tiv na­j­ve­ćeg ri­va­la po­či­nje kva­li­fi­ka­cio­ni tu­r­nir za pla­sman na OI u Tokiju

Od­bo­j­ka­ška re­pre­zen­ta­ci­ja Sr­bi­je da­nas (13.30) igra pr­vu uta­k­mi­cu na kva­li­fi­ka­cio­nom tu­r­ni­ru za Oli­m­pi­j­ske igre u To­ki­ju. Ša­m­pio­ni Evro­pe sa­sta­će se pro­tiv se­le­k­ci­je Fra­n­cu­ske, ko­ja je uz Sr­bi­ju na­j­ve­ći fa­vo­rit za osva­ja­nje pr­vog me­sta ko­je vo­di u To­kio.

foto: Profimedia

- Te­že je od Evro­p­skog pr­ve­n­stva jer sa­mo pr­vo­pla­si­ra­na eki­pa pro­la­zi na OI. Mi smo pre če­ti­ri go­di­ne na­pra­vi­li ve­li­ku gre­šku ka­da po­sle osva­ja­nja Sve­t­ske li­ge ni­smo uspe­li da se pla­si­ra­mo u Rio. Na istom smo me­stu, u istom ho­te­lu, igra­mo pro­tiv sko­ro istih eki­pa. Iz gre­ša­ka se uči i mi­slim da smo nau­či­li ve­li­ku le­k­ci­ju i da smo spre­m­ni­ji do­šli na tu­r­nir - re­kao je Ma­r­ko Po­dra­šča­nin, sred­nji blo­ker re­pre­zen­ta­ci­je, a po­tom do­dao:

- Pr­va uta­k­mi­ca je mo­žda i na­j­te­ža, pro­tiv Fra­n­cu­za, ko­ji su nam uvek neu­go­dan pro­ti­v­nik. Me­đu­tim, do­bi­li smo ih na po­sled­nja dva ve­li­ka ta­k­mi­če­nja, ta­ko da smo do­ka­za­li da mo­že­mo da igra­mo pro­tiv njih i da mo­že­mo da ih po­be­di­mo.

Dru­gi meč na kva­li­fi­ka­cio­nom tu­r­ni­ru u Be­r­li­nu Sr­bi­ja igra u po­ne­de­ljak pro­tiv Ho­lan­di­je (14.00). Po­sle slo­bod­nog da­na, sr­p­ski od­bo­j­ka­ši će se u tre­ćoj uta­k­mi­ci svo­je gru­pe sa­sta­ti u sre­du s Bu­ga­r­skom (14.30).

Fa­jt kod Francuza PO­SVA­ĐA­LI SE BOJE I NGA­PE

foto: EPA

Dvo­ji­ca na­j­bo­ljih od­bo­j­ka­ša Fra­n­cu­ske Er­vin Nga­pe i Ste­fan Bo­je že­sto­ko su se po­sva­đa­li na pri­pre­ma­ma, ta­ko da je uvre­đe­ni Bo­je na­pu­stio re­pre­zen­ta­ci­ju. Se­le­k­tor „tri­ko­lo­ra“ Lo­ran Ti­li izja­vio je da je Bo­je sam do­neo ta­kvu odlu­ku, te da on ni­je že­leo da se me­ša u su­kob ka­ko bi sa­ču­vao mir u re­pre­zen­ta­ci­ji pred kva­li­fi­ka­cio­ni tu­r­nir u Ne­ma­č­koj.

foto: EPA

(Kurir.rs / Ale­k­san­dar Radonić / Foto:Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track