DŽUDO ŠKOLA NA PADINAMA FRUŠKE GORE: Svi učesnici oduševljeni kampom, jedva čekaju novo okupljanje na leto (FOTO)
Foto: JSV

POSTAĆE TRADICIJA

DŽUDO ŠKOLA NA PADINAMA FRUŠKE GORE: Svi učesnici oduševljeni kampom, jedva čekaju novo okupljanje na leto (FOTO)

Ostali sportovi -

U organizaciji Džudo saveza Vojvodine održan je "NORCEV" kamp.

Džudo škola je organizovana u periodu od 8. do 13. januara na padinama Fruške Gore gde je učešće uzelo više od 80 takmičara svih uzrasnih kategorija iz više klubova iz Vojvodine.

"Ovo je prvi put da kao uvod u takmičarsku sezonu organizujemo jedan ovakav kamp - školu džudoa, gde je akcenat stavljen na druženje i pripremu takmičara, koji se upoznaju sa tehnikama i osnovama džudo sporta. Takođe, održan je i seminar koji je obuhvatio prvu pomoć u džudou", istakla je sekretar JSV Nataša Bošković.

Predsednik JSV Miroljub Ničić izneo je stav Saveza da ovakve škole džudoa treba da prerastu u tradicionalna okupljanja džudista iz klubova Vojvodine, kako u zimskim tako i u letnjim pauzama u sezoni

"Takva okupljanja služe da se aktivni takmičari edukuju, upoznaju i međusobno sarađuju i samim tim jačaju sportski duh i stiču znanja i iskustva", istakao je Ničić.

1 / 7 Foto: JSV

Usklopu kampa znanja iz oblasti džudoa, kao i upoznavanja sa pravilima tog sporta i suđenja prenosili su predsednik Sudijske komisije JSV Vlatko Belivuk, predsednik Komisije za učenička zvanja i trener džudo kluba “Džuns” Novi Sad, Igor Emini, bivši nacionalni trener Munir Šabotić, trener “Bačke” iz Sombora Nikola Lemić, trener “Sirmijuma” iz Sremske Mitrovice Velimir Vukolić i trener “Omladinca” iz Stepanovičeva, Nenad Simić.

Po reakcijama takmičara i mladih džudista može se zaključiti da je ovakav vid kampa, u sklopu kojeg su obuhvaćeni treninzi i praktična primena stečenih znanja, pun pogodak i već sad je vidljivo veliko intresovanje na letnji kampus.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track