KONTROVERZNA ZELENA ZASTAVA VIJORILA SE NA SLAVLJU U AUTOBUSU: Rukometaši Crne Gore celu noć slavili trijumf nad Srbijom
Foto: Pritnscreen/Instagram

ISTRIJSKA POBEDA CRNOGORACA

KONTROVERZNA ZELENA ZASTAVA VIJORILA SE NA SLAVLJU U AUTOBUSU: Rukometaši Crne Gore celu noć slavili trijumf nad Srbijom

Ostali sportovi -

Kontroverzna zelena zastava koja je tokom meča rukometaša Srbije i Crne Gore bila prisutna na tribinama, posle istorijskog trijumfa Crnogoraca završila na slavlju u autobusu.

Rukometaši Srbije poraženi su u Gracu od selekcije Crne Gore u okviru drugog kola grupe A, čime su Crnogorci ispisali neke nove stranice istorije ovog sporta, dok su naši momci izgubili sve šanse da se domogne druge faze.

Ipak, ono što je bacilo senku na sve što se dešavalo na terenu jeste kontroverzna zelena zastava Komitskog pokreta iz 1918. godine.

Igrači su čak i bili u zelenoj opremi, koja je podigla veliku prašinu u Crnoj Gori.

Komitski pokret iz 1918. godine je na čelu sa generalom Krstom Popovićem Božićnom pobunom ustao protiv odluke Podgoričke skupštine da se Crna Gora priključi Srbiji, a mnogi navijači reprezentacije Crne Gore su upravo ovo videli kao razlog da oprema bude u zelenoj boji.

Zelena zastava viđena je i na slavlju u autobusu.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track