OGLASIO SE DRŽAVNI VRH CRNE GORE POSLE SKANDALA NA EP Đukanović i Marković čestitali rukometašima SPOMENUTA JE I ZASTAVA
Foto: EPA, AP

ZELENI DRESOVI I ZELENA ZASTAVA

OGLASIO SE DRŽAVNI VRH CRNE GORE POSLE SKANDALA NA EP Đukanović i Marković čestitali rukometašima SPOMENUTA JE I ZASTAVA

Ostali sportovi -

Državni vrh Crne Gore, predsednik Milo Đukanović i premijer Duško Marković oglasili su se posle istorijske pobede nad Srbijom, čestitali rukometašima, a u jednom tvitu spomenuta je i zastava.

Da podsetimo, "Sokolovi" su slavili pobedu nad Srbijom sa 22:21, prvu u istoriji na evropskim prvenstvima, i produžili nadu da mogu do naredne faze, ali je taj uspeh ostao u senci zelenih dresova.

Zelena boja predstavlja sećanje na zelenaški Komitski pokret iz 1918. godine, koji je na čelu sa generalom Krstom Popovićem Božićnom pobunom ustao protiv odluke Podgoričke skupštine da se Crna Gora priključi Srbiji.

Sve vreme tokom meča na tribinama se vijorila i zelena zastava, a ista je završila i među rukometašima koji su sa njom slavili u autobusu.

Predsednik Crne Gore posle ovog skandala oglasio se na društvenim mrežama gde je prvo čestitao rukometašima na pobedi.

"Crna Gora se ponosi sa vama. Igrali ste za svoju državu sportski, hrabro i viteški, i obradovali sve naše građane... I prvu, veličanstvenu pobedu na evropskim prvenstvima izvojevali protiv velikog rivala. Čestitam rukometašima i stručnom štabu, svima koji su deo ove velike pobede...Bravo, naši lavovi", stoji u tvitu predsednika Crne Gore.

"Čestitam našim rukometašima prvu pobedu na šampionatima Evrope. Lavovski, fer i časno izvojevali ste pobedu za pamćenje. Noćas se Crna Gora spominje širom Evrope, a njena zastava ponosno vijori", napisao je premijer Duško Marković.

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track