EVROPSKO PRVENSTVO

DUŠKO PIJETLOVIĆ PRED POČETAK EP: Ne krijemo, idemo na zlato! (KURIR TV)

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Srbije završili su pripreme za Evropsko prvenstvo i stigli u Budimpeštu gde ih u utorak (17.30) očekuje prvi meč sa Rusijom.

Iz Budimpešte za Kurir - Gojko Filipović

Kao četvorostruki uzastopni šampioni Evrope i ovoga puta „delfini“ su jedan od glavnih favorita za titulu. Iako se zna da su OI u Tokiju glavni cilj za 2020. ni na EP izabranici ne idu tek tako. Po rečima Duška Pijetlovića cilj je isti kao i uvek, a pritisak javnosti koja očekuje još jedno zalto nije ništa novo za njega i saigrače iz nacionalnog tima.

- Mi smo se na te stvari navikli. To je činjenica. Počelo je da nam prija, pronašli smo način da se nosimo s tim. Od nas se to nekako godinama traži i godinama se očekuju najveći rezultati. A zapravo je najbitinije šta mi očekujemo od sebe – kaže iskusni centar, pa objašnjava:

- A mi očekujemo da damo svoj maksimum. Ako damo makismum uspećemo da dođemo do medalje sigurno. Naravno pod uslovom da bude sve u redu, da ne bude povreda i stvari koje mogu da utiču na rezultat. Najbitnija je uvek zlatna medalja, a ova generacija je uvek tome težila i to nikad nije krila. Sigurno je da i ove godine idemo na zlatnu medalju.

(G. Filipović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track