ANALIZA REZULTATA POSLE ŠAMPIONATA U BUDIMPEŠTI Nemanja Marijan: Momcima je poraz teško pao
Foto: VSS/Ivica Veselinov

VATERPOLO

ANALIZA REZULTATA POSLE ŠAMPIONATA U BUDIMPEŠTI Nemanja Marijan: Momcima je poraz teško pao

Ostali sportovi -

Iz Budimpešte za Kurir - Gojko Filipović

Danas je na programu polufinale Evropskog prvenstva u vaterpolu, a u njemu prvi put posle 1999. godine neće biti Srbije. Naši će vaterpolisti igrati za plasman od petog mesta, a prvi rival im je Grčka. Nije kako smo se nadali, ali je tako.

Generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Nemanja Marijan ističe da je četvrtfinale EP bilo baš onakvo kakvo su svi očekivali, a da je samo ishod bio drugačiji od planiranog.

- Svi smo najvaljivali da će to biti teška utakmica, Španija je svetski vicešampion i ekipa koja je u usponu već nekoliko godina. Nijanse su odlučivale, i kao što smo videli pobedila je Španija. Naravno da je momcima poraz mngo teško pao – rekao je Marijan pa dodao da će analiza rezultata u Budimpešti uslediti nakon šampionata:

foto: Nemanja Nikolić

- Mi ćemo kao i uvek do sada, svako u svom domenu, pošto i inače funkiconišemo kao velika porodica, u okviru te porodice analizirati razloge tog poraza. Ja iskreno verujem u ove momke, oni su svih ovih godina na pravi način predstavljati svoju zemlju i naš vaterpolo sport i verujem da će tako biti u budućnosti. Mislim da će i oni sami izvući pouke iz ovog i da ćemo ih uskoro opet gledati u njihovom najboljem izdanju.

Dan ranije Nemanja Marijan je najavio da bi Beograd mogao da bude domaćin EP već 2024. godine.

- Razgovarali smo ovde sa čelnicima LEN (Evropska plivačka federacija) i oni su vrlo zadovoljni našom organizacijom EP 2016. godine, hteli bi to da ponove. Hteli bismo i mi to da ponovimo, ali to je naravno predmet analize u narednih mesec, dva. Rekli smo da ćemo u tom periodu, kada napravimo sve kalkulacije i probamo da formiramo budžet za organizaciju tako velikog takmičenja, ili izaći sa kandidaturom ili nećemo. Naravno da je naša velika želja da organizujemo takmičenje i to je nešto što populariše ovaj sport, a to je nešto što vaterpolu treba kako bismo na neki način privujli sve one koji vole ovaj sport, i sponzore i partnere da budu uz nas.

(G. Filipović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track