Najnovije vesti

SKAKAČI BEZ PREMCA: Ivana Španović i Strahinja Jovančević najuspešnij atletičari u 2019. godini
Foto: Starsport©

NIJE BILO DILEME

SKAKAČI BEZ PREMCA: Ivana Španović i Strahinja Jovančević najuspešnij atletičari u 2019. godini

Ostali sportovi

Atletski savez Srbije (ASS) proglasio je Ivanu Španović i Strahinju Jovančevića za najuspešnije u 2019. godini.

"Posebno bih istakao dve evropske medalje osvojene početkom marta u dvorani na Prvenstvu Evrope u Glazgovu. Naša Ivana Španović je još jednom dokazala superiornost u svojoj disciplini i ponovo odbranila zlato. ASS je očekivao da Strahinja Jovančević zablista u svakom momentu i njegova bronzana medalja za nas nije bila iznenađenje", izjavio je između ostalog Veselin Jevrosimović na svečanosti u Beogradu, a njegove reči je preneo ASS.

Jevrosimović je rekao da je prethodna godina bila "prava sportska, naporna, dinamična i vrlo uspešna", a tokom koje su srpski atletičari osvojili 60 medalja na međunarodnim takmičenjima, 22 zlatne, 14 srebrnih i 24 bronzane.

Među važne rezultate je ubrojao i izgradnju dve nove staze u Ćupriji i Zrenjaninu, dok se završetak radova u Kraljevu i Čačku očekuje ove godine.

"Vrlo sam srećan zbog rezultata rada na razvoju atletske infrastrukture u Srbiji. I u narednom periodu ćemo nastaviti da radimo punom snagom, kako bi naši mladi sportisti imali uslove koji im dolikuju. Kao atletu, posebno me raduje činjenica da sve više lokalnih samouprava želi u svom gradu atletsku stazu, i mi im kao ASS pružamo punu podršku u tome", dodao je.

Kao možda i najznačajniju stvar je naveo da je Beograd izabran za domaćina Svetskog prvenstva u dvorani 2022. godine.

Podeljene su i druge nagrade u svim starosnim kategorijama, a dobitnici su Murić Saima (najuspešnija mlada pionirka), Filip Čarnopiski (mlađi pionir), Adriana Vilagoš (starija pionirka), Nikola Kostić (stariji pionir), Ivana Ilić (mlađa juniorka), Tomislav Isailović (mlađi junior), Ivana đurić (starija juniorka), Miloš Malešević (stariji junior), Milica Gardašević (mlađa seniorka) i Elzan Bibić (mlađi senior).

Trofej profesora Aleksandra Petrovića za najuspešnijeg trenera dobio je Goran Obradović iz novosadske Vojvodine, a za najuspešniji klub proglašen je Partizan 1945

Kurir sport / Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...