SELEKTOR VATERPOLISTA CG ODGOVORIO ZLIM JEZICIMA: Odlazak kod Amfilohija je moja privatna stvar!
Foto: Mitropolija / Jovan Radović; Jovan Markuš

BEZ DLAKE NA JEZIKU

SELEKTOR VATERPOLISTA CG ODGOVORIO ZLIM JEZICIMA: Odlazak kod Amfilohija je moja privatna stvar!

Ostali sportovi -

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković saopštio je danas da je njegova poseta Cetinjskom manastiru bila isključivo privatna stvar.

"S obzirom na to da sam na putu, kasno sam video koliko je prašine u javnosti podigla moja poseta Cetinjskom manastiru. Nikada nisam polemisao preko medija, ali uvidjam da se dosta toga nepotrebnog umešalo pa želim samo kratko da naglasim da je moja poseta bila isključivo privatna stvar, na poziv, za mene, najveće instance u duhovnom životu", izjavio je Gojković.

On je u izjavi za medije naveo da nije predstavljao VPSCG, ni vaterpolo reprezentaciju u bilo kom svojstvu.

"Mitropolit je u svom pozdravljanju okupljenih vernika pozdravio posebno mene i čestitao uspeh reprezentaciji, na čemu sam ja, samo u svoje lično ime zahvalio na poklonu rečima: Teško da puno toga sada mogu reći, osim da mi je čast i zadovoljstvo što sam danas ovde medju vama i hvala vam na poklonu", naveo je selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore.

Gojković je poručio da ne želi da neko skuplja političke poene preko njega, niti mu je potrebna podrška te vrste, jer je poznato da se, kako dodaje, nikad nije uključivao u politiku.

"Druga stvar je da odgovaram na poziv Crkve sa ponosom i to moje lično opredeljenje nije od juče. Kao selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore svoje obaveze obavljam veoma predano i maksimalno odgovorno, posvećen ostvarivanju što boljih rezultata crnogorskog vaterpola. Na ovu temu se neću više oglašavati", zaključio je Gojković.

Ministar sporta i mladih Crne Gore Nikola Janović poručio je juče selektoru vaterpolo reprezentacije Vladimiru Gojkoviću da ne razume kontekst crkvenih odlikovanja, posebno ne u kolektivnim sportovima.

Janović je poručio Gojkoviću da se drži blagoslova i podrške države.

Gojković je pre dva dana prisustvovao liturgiji u Cetinjskom manastiru, koju je služio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Amfilohije je, kako je saopšteno iz Mitropolije crnogorsko-primorske, Gojkoviću i celoj reprezentaciji koja je, kako je kazao, proslavila i sebe i celu Crnu Goru, dodelio ikonu Svete Bogorodice Filerimske.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track