Demonstranti u Londonu protiv "kapitalističkih" igara

Demonstranti u Londonu protiv "kapitalističkih" igara

Ostali sportovi -
Današnji protest, najveći do sada protiv igara, okupio je levičarske i zelene aktiviste koji opisuju Olimpijadu kao korporativnu mašineriju koja gazi stanovništvo i njihova ljudska prava

LONDON - Oko 500 ljudi kritički raspoloženih prema ekonomskom uticaju i korporativnom ukusu Olimpijade u Londonu marširalo je danas u blizini Olimpijskog parka, rešenih da pošalju poruku da Britanija nije ujedinjena u podršci igrama.

Protestni marš je usledio nekoliko sati nakon što je policija sinoć uhapsila više od 130 biciklista koji su prekršili naredbu da izbegavaju vožnju bicikla u grupama oko stadiona tokom sinoćnje ceremonije otvaranja Olimpijskih igara.

Policija je demonstrantima zabranila da uđu u zonu Olimpijskog parka u istočnom Londonu za vreme otvaranja Olimpijade u petak uveče, ali su oni pokušali da se biciklima probiju kroz bezbednosni kordon.

Današnji protest, najveći do sada protiv igara, okupio je levičarske i zelene aktiviste koji opisuju Olimpijadu kao korporativnu mašineriju koja gazi stanovništvo i njihova ljudska prava.

Oni su protestovali mirno, uzvikujući parole protiv onog što oni nazivaju "korporoolimpijada". Njih su pratili policajci pešice i na motociklima, preneo je AP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track