ZAVELA JE BERNIJA DOK JE VIKAO NA NJU: Kao gospođa Eklston, Slavica zarađuje i posle razvoda
Foto: Nemanja Pančić

JEDNA OD NAJBOGATIJIHBIVŠIH ŽENA PLANETE

ZAVELA JE BERNIJA DOK JE VIKAO NA NJU: Kao gospođa Eklston, Slavica zarađuje i posle razvoda

Ostali sportovi -

Bivši vlasnik Formule 1 Berni Eklston postaće otac u 90. godini, a to će biti njegovo četvrto dete.

Milijarder očekuje dete sa suprugom Fabijanom Flosi, koja je od njega mlađa 45 godina.Eklston, koji je zbog pandemije korona virusa na farmi nedaleko od Sao Paula u Brazilu, dobiće prvog sina u julu.

Njegova najstarija ćerka Debora iz braka sa Ajvi Bamford, ima 65 godina, dok Tamaru (35) i Petru (31) ima iz braka sa Riječankom Slavicom, o kojoj govori sledeća priča.

foto: Profimedia

Berni je upoznao bivšu ženu, Riječanku Slavicu Radić, koja je u septembru 1982. godine, bila u boksu svetskog prvaka Formule 1 Nelsona Pikea u italijanskoj Monci.

- Odlazi odavde! Žene ne bi trebalo da bude ovde - uzviknuo je tada Berni Eklston, a Slavica mu je uzvratila da tamo radi, i ima pravo da bude u boksu. I tako se fatalan susret Bernija i Slavice, koji je rezultiralo 24 godina braka, dogodio baš kada je bila hostesa u Formuli 1.

Životna priča Slavice Eklston, koja je rođena kao Slavica Radić u Rijeci, u tadašnjoj Jugoslaviji 1958. kao jedinica majke Ljubice i oca Jove. Roditelji su joj se razveli dok je još bila devojčica. Kao srednjoškolka je bila problematična. Zbog svog je devijantnog ponašanja početkom sedamdesetih godina kažnjena boravkom u Vaspitno-popravnom domu za žensku omladinu u Bedekovčini. O tome nikada nije govorila. U Domu j, izučila krojački i grafički zanat.

Nakon izlaska u proleće 1981., u magazinu Start objavljene su njene erotske fotografije. Slavica je, naime, došla u redakciju Starta i upitala može li se slikati gola. Nakon probnih fotografija, Ivan Balić Cobra slikao je u Dubrovniku. Kako je serijal odličnih fotografija objavljen, Slavicu je potražio Čedo Komljenović, agent i fotograf iz Milana. Pozvao je da u Italiji napravi kampanju za kupaće kostime.

Slavica je lepotom osigurala prve nastupe na modnim revijama, dobro plaćene poslove hostesa, a na jednom od njih ugledao je i Berni.

foto: Profimedia

Za 28 godina starijeg Bernija udala se 1985. godine. Uspela je da ga osvoji uprkos razlici u godinama, visini i jezičkoj barijeri. Naime, ona tada nije govorila ni reč engleskog. Ipak, bili su u braku 23 godine i dobili dve ćerke, Petru i Tamaru.

Njihov razvod 2009. godine ostaće upamćen kao jedan od najskupljih razvoda svih vremena. Slavica je nakon njega postala bogatija za 1,2 milijarde dolara. U samo 58 sekundi, koliko je trajala parnica, sudija je odobrio razvod i prihvatio Slavičino obrazloženje da se njen suprug “ponašao na takav način da bi bilo nerazumno da ostane s njim”.

Od statusa bivše žene Bernija Eklstona, profitirala je i pre četiri godine, kada je ređio da proda 5,3 odsto udela u Formuli 1, čime je postao bogatiji za više od 356 miliona evra.

Slavica, koja ima 8,5 odsto deonica je bolje prošla. Tačnije, te deonice u posedu su njene porodične fondacije "Bambino Trust". To znači da su ona i njene ćerke Tamara i Petra postale bogatije za više od pola milijarde funti, odnosno skoro 635 miliona evra, a da nisu mrdnule ni prstom.

Eklstonovo bogatstvo procenjuje se na 3,2 milijarde dolara.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track