NIJE IZDRŽALA SAMOIZOLACIJU: Mlada sportistkinja (15) nađena mrtva u svojoj kući
Foto: Profimedia

šok u americi

NIJE IZDRŽALA SAMOIZOLACIJU: Mlada sportistkinja (15) nađena mrtva u svojoj kući

Ostali sportovi -

Američka softbol igračica Džoviani "Džo" Smit pronađena je mrtva u kući u gradu Stoktonu, gde se obesila usled državnih mera o obaveznom ostanku kući usled pandemije koronavirusa.

"Po svoj prilici, vodila je tešku borbu sa stresom zbog (samo)izolacije",neki su od navoda medija.

Njena majka, Danijel Hant, ističe da mlada sportistkinja da nikakva oproštajna poruka nije ostavljena, te da je stres zbog zdravstvene krize po svemu sudeći imao značajan udeo u tragičnom ishodu.

"Mislila sam da sam uradila sve što je trebalo kao roditelj, da uvek imamo otvorenu mogućnost komunikacije. A ponekad bi trebalo da zastanemo (s onim što radimo) i brinemo o deci za koju više ne mislimo da imamo razloga za brigu", rekla je ona.

Petnaestogodišnja devojčica je bila druga godina srednje škole, koja je igrala softbol kao hvatačica i igračica na drugoj bazi, piše sportski blog posvećen softbolu.

Jedan od njenih bivših trenera, Bil Fečer, pozvao je roditelje putem Fejsbuka da više razgovaraju sa svojom decom o pandemiji, upravo zbog onoga što se desilo Smitovoj.

- Ne mogu ni da zamislim kroz šta je prolazila dok nije onako skončala. Njena mama je samohrana majka, koja vodi sopstveni ketering servis, kome u ova vremena sigurno ne cvetaju ruže... Roditelji, molim vas da ne pretpostavljate kako vaša deca prolaze kroz stres koji je uzrokovala ova zdravstvena kriza. Molim vas i da ovu porodicu pomenete u molitvama, ali i da konktaktirate druge, bez da i dalje razmišljate da su, sigurno, dobro, poručio je Fečer.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track