Vaterpolisti Srbije nadmoćni protiv Velike Britanije
Foto: REUTERS

igra mačke i miša

Vaterpolisti Srbije nadmoćni protiv Velike Britanije

Ostali sportovi -
Računajući da igraju protiv nejakog rivala, srpski delfini su meč počeli više nego opušteno, pa su posle dva izgubljena napada promašili čak i peterac.Ipak do kraja poluvrmena stvari su došle na svoje mesto

LONDON - Samo u prvoj četvrtini meča vaterpolisti Velike Britanije bili su dostojan rival trofejnoj selekciji Srbije, kada su na prvi odmor otišli uz nerešen rezultat 3:3. Možda su se ponadali da će učinitti nešto više, ali sve to je ostalo samo u domenu nade, jer su srpski delfini u nastavku preuzeli stvar u svoje ruke i veoma brzo sve doveli u red. Do kraja meča mogla se videti igra mačke i miša u kojoj su priliku da se razigraju dobili skoro svi naši reprezentativci. Srbija je pobedila sa 21:7 (3:3, 7:3,6:1, 5:1) i u 3. kolu je očekuje meč protiv selekcije Crne Gore

Duel u kome su vaterpolisti Srbije bili apsolutni favoriti, jer im je protivnik Velika Britanija, koja nema rejting u vateropolo sportu počeo jee dosta čudno.. Znajući da igraju protiv nejakog rivala, srpski delfini su meč počeli više nego opušteno, pa su posle dva izgubljena napada promašili čak i peterac.

Neuspešan izvođač najstrože kazne bio je Filip Filipović. Ipak nedugo potom Srbija preko Duška Pijetlovića dolazi u vođstvo do 1:0. Podržani domaćom publikom Britanci uspevaju da izjednače na 1:1. A kada su Britanci propustili priliku i da povedu, iznerviran opuštenošću saigrača kapiten Vanja Udovičić iz daljine vara Britanskog golmana, tačnije cepa mu mrežu za vođstvo Srbije 2:1.

Ali ništa se nije promenilo Britanci suviše lako ulaze pred gol Srbije. Iz jednog od takvih napada uspeli su da iznude peterac i izjednače na 2:2...Do kraja prrve četvrtine po jedan gol postigli su i Srbi i Britanci tako da se na odmor otišlo uz nerešen rezultat 3:3.

Druga čeetvrtina imala je početak sličan prvoj u kojoj su vaterpolisti Velike Britanje bili skoro dostojan rival trofejnoj selekciji Srbije. tako je bilo sve do 5:5, kada su naši vaterpolisti konačno proradili i napravilio seriju od četiri gola zaaredom 9:5. Britanci nisu postigli pogodak više od pet minuta....

Tačku na drugu četvrtinu stavio je u Filip Filipović, koji je vođstvo Srbije povisio na 10:5. Prvo poluvreme završeno je rezultatom 10:5 (3:3, 7:3) za Srbiju.

Treća četvrtina je postavila sve na svoje mesto i igra mačke i miša mogla je da počne. vaterpolisti Srbije brzo i lako su povećali prednost do 14:6. U jednom od retkih napada Britanci su pogodili prečku, a iz brzog kontradapada Kocić je uposlio Udovičića koji sam pred golom vara britanskog golmana....Samo što se mreža na golu Britanaca smirrila Stefan Mitrović ju je opet zartresao 15:6 za Srbiju. U trećoj četvrtini vaterpolisti Srbije postigli su 6 golova a Britanci samo jedan. Srbija - Britanija 16:6 (3:3, 7:3,6:1).

U četvrtoj četvrtini poslednjem delu meča vaterpolisti Srbije nastavili su sa pritiskom na gol Britanaca povećavši vođstvo na 17:6...U jednom od retkih napada Britanci su iznudili isključenje ni manje ni više nego golamana Srbije Gojka Pijetlovića. Na gol je stao njegov brat Duško i maestralnom odbranom podigao publiku na noge osstalo je 17:6...Sve dok se Andrija Prlainović nije dokopao lopte i povisio prednost Srbije na 18:6...Nehumano.

Rezultatska nadmoć se nastavila, pa su tako priliku da postignu prve golove na Olimpijskim igrama iskoristili Aleksa Šaponjić i Dušan Mandić 21:7 za Srbiju, što je ujedno bio i konačan rezultat meča 21:7 (3:3, 7:3,6:1, 5:1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track