Hrvatski mediji: Gaženje i osveta Srbiji

Euforija u Hrvatskoj

Hrvatski mediji: Gaženje i osveta Srbiji

Ostali sportovi -
U izveštajima se veliča igra Hrvata ali i to što je Srbija ne samo pobeđena već i ponižena

Pobeda hrvatske rukometne reprezentacije nad Srbijom od 31:23 u drugom kolu olimpijskog turnira izazvala je euforično raspoloženje u tamošnjim medijima.

Dočekavši "svojih pet minuta" nakon što je Srbija pobedila u polufinalu Evropskog prvenstva u beogradskoj Areni, hrvatski mediji kao da su se utrkivali ko će pronaći bolji superlativ za pobedničku ekipu. Bilo je i onih kojima je bilo važnije ko je i kako pobeđen, nego ko je pobednik.

"Kakvo gaženje!" nadnaslov je u "Večernjem listu", koji izveštaj naslovio miroljubivijim tonom "Rukometaši se iskupili za EP sa 31:23 protiv Srbije". "Hrvatski rukometaši silno su želeli pobedu protiv Srbije, bilo je to vidljivo svakog trenutka nadmetanja. I slavili su na kraju, potpuno zasluženo, jer su u svim elementima nadigrali suparnika, sa 31:23 (13:9).

Mleli su naši igrači ritmom i dobrim akcijama, gurali protivnika u uverljiv poraz kako je dvoboj odmicao", navodi, pored ostalog, "Večernji", koji se, osim nadnaslova, nije mnogo upuštao u opise "gaženja". "Hrvatska pokrpala beogradske rane: sjajni Čupić napunio srpsku mrežu", naslov je na internet portalu Index.hr, čije je uredništvo odmah odalo priznanje osmostrukom strelcu.

Izveštaju nije bilo posvećeno mnogo toga, ali izjavama aktera jeste.

"Ovo je samo mali koračić. Još nismo ništa napravili", prenosi "Index" reči petostrukog strelca Igora Vorija, koji je dodao da ekipa nije podlegla atmosferi i "nije tražila osvetu". Osveta se, međutim, našla u jednom naslovu. Onom koji je "Jutarnji list" odabrao: "Kauboji jašu po zlato: Hrvatska deklasirala Srbiju i osvetila se za poraz u polufinalu EP-a!"

U "Slobodnoj dalmaciji" se u prvi plan isticala ne tako davna prošlost. "Pamtimo dobro šta se sve događalo u Beogradu u januaru na Evropskom prvenstvu, napadi na hrvatske navijače, pristrano suđenje, pritisak... Ovog puta Srbi nisu imali šanse protiv brže, odlučnije i hrabrije Hrvatske, bilo je 31:23", ističe ovaj list, koji je za svoj nadnaslov izabrao kratko i jasno: "Mala škola rukometa".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track