Hamilton: Potpisaću ako mi Meklaren da trofeje

Hoće svoje pehare

Hamilton: Potpisaću ako mi Meklaren da trofeje

Ostali sportovi -
Kao vozač, postoje dve stvari koje želite da ponesete sa sobom, a to su kaciga i trofej. Te stvari nemaju cenu“, rekao je Hamilton

Posle pobede na Velikoj nagradi Mađarske, koja je označila početak odmora za sve u Formuli 1, vozač Meklarena Luis Hamilton je otkrio da će trofeji biti ključna stavka pregovora oko novog ugovora, pošto Meklaren kao tim tradicionalno zadržava sve one koje su njegovi vozači osvajali.

„Ron Denis i tim imaju sve trofeje u svojim kancelarijama, a vozači dobijaju replike. U većini ostalih timova, vozači su ti koji dobijaju originalne trofeje. Kao vozač, postoje dve stvari koje želite da ponesete sa sobom, a to su kaciga i trofej. Te stvari nemaju cenu“, rekao je Hamilton.

„Nije mi toliko važno da li će mi dati da zadržim svoj bolid, ali sam za u te dve stvari uložio svoju krv i znoj, a u ovom trenutku sve to pripada timu. Tako da, što se tiče narednog ugovora koji ću potpisati, to će biti glavna stavka“. Poslednjih nedelja mnogo se spekulisalo o tome kada će Hamilton potpisati ugovor, ali se nijednog trenutka nije dovelo u pitanje da li će ostati u Meklarenu.

„Mislim da nemam tešku odluku pred sobom. Pričamo o mojoj karijeri, poslednjem delu mog profesionalnog života. Prvi put sam u ovoj poziciji, tako da je to i dalje veoma važna odluka koju moram da donesem“, istakao je Hamilton.

Prvi čovek britanske ekipe Martin Vitmarš je rekao da je siguran da cela stvar oko trofeja neće biti preuveličana.

„Dugo poznajem Luisa i mislim da dobro razumemo jedan drugoga. Mislim da između nas postoji međusobno poverenje i poštovanje. Ne vidim zašto bi trofeji bili problem, videćemo“, rekao je Vitmarš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track