NEĐA JOVANOVIĆ O SELEKTORU ĐERONI: Španac je profesor, kao naš Pokrajac! Rezultati nek govore, svako sam sebe pojede
Foto: Beta

NOVO IME

NEĐA JOVANOVIĆ O SELEKTORU ĐERONI: Španac je profesor, kao naš Pokrajac! Rezultati nek govore, svako sam sebe pojede

Ostali sportovi -

Novo ime na klupi muške rukometne reprezentacije Srbije, pri stranaca u istoriji na tom mestu, Španac Toni Đerona mogao bi da bude taj stručnjak koga smo čekali da "oživi" ovaj naš nekada izuzetno uspešan sport.

A kako je to biti na vrućoj kupi Orlova dobro zna Nedeljko Jovanović, naš nekadašnji rukometni as koji je donedavno bio pomoćnik selektora. Čuvenog Neđu pitali smo baš može li Španac da bude prekretnica za srpski rukomet.

foto: Nebojša Mandić

- Posle svega što se izdešavalo u poslednjih desetak godina u našem rukometu, teško je biti pametan, pa reći da li je to dobra odluka. O tome će pričati rezultati. Ja se nadam najboljem - kaže za Kurir Jovanović, pa nastavlja:

- Mislim da je dobar stručnjak, on je profesor, kao naš Pokrajac (čuveni srpski rukometni stručnjak Branislav, op.aut.). Može Đerona da uobliči, da napravi sistem.

Pitali smo Neđu i da li strahuje da će srpski rukomet "pojesti" Španca, kao što je to bio slučaj sa svim napim selektorima u poslednje vreme.

- Znate kako, svako sam sebe pojede! Nismo mi laka nacija uopšte jer imamo mnogo uspeha u ostalim sportovima, pa se uvek traže najbolji rezultati. A za to treba vremena. Jovanović ističe i još jedan veoma važan faktor u celoj priči.

- Ekonomija je mnogo bitna. Znamo da je rukomet uvek bio u teškoj situaicji, a posebno sad. Svakako novom selektoru treba dati šansu i strpljivo sačekati da, kao što sam već rekao, rezultati govore o njemu - poručio je naš nekadašnji rukometni as.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track