SPORT POSLE KORONE! Za Kurir piše Mitja Rot, sportski hipnoterapeut iz Ljubljane!
Foto: Privatna Arhiva

SPORT POSLE KORONE! Za Kurir piše Mitja Rot, sportski hipnoterapeut iz Ljubljane!

Ostali sportovi -

Karantin usled pandemije koronavirusa - jedna od najgorih stvari koja se mogla desiti svakom sportisti

Svi su navikli na aktivan život - biti u centru pažnje i pokazivati svoje sposobnosti na terenu. Ali to im je bilo uzeto puna dva meseca. A većina njih nije ni svestna da dolazi trenutno najteži deo karantina. Zašto?

foto: privatna arhiva

Posle dva meseca pauze, smanjenih treninga i ponovno obuvanje kopački ili sportskih patika donosi nove izazove za koje igrači nisu ni pomislili. Ako izbacimo to da fizički više nisu isti kao što su bili pre karantina, u glavi to sto odsto nisu.

Imamo dva tipa igrača koji su sebi najveći neprijatelji i koji će se sigurno pokazati na terenu. Prvi su oni koji jedva čekaju i žele dati sve od sebe i pokazati da na njima karantin nije ostavio trag. Drugi tip su oni na kojima je korona ostavila svoj trag. Ti su uplašeni i na terenu mogu biti izbezumljeni, plašiće se direktnog kontakta sa rivalom.

foto: Privatna Arhiva

Ali i jedni i drugi rizikuju povrede. Prvi jer je glava ubeđena da je telo još uvek isto kao pre karantina i preforsiraće se, a drugi jer će u svakom duelu ući sa strahom koji ih koči.

Zato je trenutno najveći pritisak na trenerima i rukovodstvu klubova - kako i na koji način obuzdati ili ohrabriti igrače da daju sve od sebe, ali da se ne preforsirju ili da dobiju dovoljno hrabrosti da odrade sve kako treba.

foto: privatna arhiva

Ovaj period će pokazati kako su klubovi spremni na najgore situacije i na koji način mogu brzo i efikasno spremiti svoje igrače, kako fizički, tako i mentalno".

G. A..

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track