MEČ SVIH MEČEVA TREĆI DEO, POBIĆE SE TAJSON I HOLIFILD: Sad se zna i gde i kad (VIDEO)
Foto: Printscreen

ZABRANJENO UJEDANJE

MEČ SVIH MEČEVA TREĆI DEO, POBIĆE SE TAJSON I HOLIFILD: Sad se zna i gde i kad (VIDEO)

Ostali sportovi -

Istinske legende boksa spremne da ponovo odmere snage, a borba bi trebalo da bude održana 11. jula u Saudijskoj Arabiji

Najpre je krenulo sa šuškanjem i stidljivim pričama, a sada se svet potpuno zapalio. Legende svetskog boksa Majk Tajson (53) i Ivander Holifild (57) potući će se i treći put!

Iako zvanične najave još nema, društvene mreže i kompletan virtuelni svet naprosto su eksplodirali kada su se pojavili lokacija i datum održavanja borbe dva velika šampiona. Diradža (Diriyah) u Saudijskoj Arabiji biće poprište meča kakav dosad sigurno nije viđen. Posebno kada se uzme u obzir istorija njih dvojice.

Njihova dva meča ispisana su zlatnim slovima u istoriji profesionalnog boksa, oba puta slavio je stariji Ivander, a revanš u kom mu Tajson iz nemoći odgriza deo uha ostaće zauvek jedan od najkontroverznijih.

- Neću tražiti da neko uradi nešto što ne želi, ali ako je u dobrotvorne svrhe, ja sam za - rekao je Holifild, pa sledećom izjavom isprozivao rivala, prisećajući se njihove druge borbe:

- Bilo je jasno da me se plaši. Kad sam se u mladosti tukao s bratom, ugrizao bih ga i pobegao. Isto je bilo tada s Tajsonom, bio je to najlakši način da izbegne borbu!

Na ovako bačenu rukavicu u lice brzo je reagovao i Tajson i poručio:

- U treningu sam, vraćam se u ring. Mislim da mogu da dostignem formu kako bih mogao da odradim tri ili četiri runde i pomognem nekom beskućniku ili nekom prokletom zavisniku od droge kakav sam i ja.

PRVA BORBA, 9. novembar 1996.

Dugo se čekalo da se Majk i Ivander dohvate u ringu, a onda je u Nevadi održana njihova prva borba. Borba za koju se postavljalo pitanje hoće li je Tajson rešiti u uvodnim minutima ili će se čekati malo duže. Borba koja je donela samo ono što se nije očekivalo. Ivander je dominirao, u šestoj rundi je prvi put poslao rivala na pod. Tukao je Holifild Tajsona i dalje, a onda se dogodilo nemoguće. Pred kraj desete runde Holifild je obeznanio Tajsona, koji nije znao gde se nalazi od dobijenih batina, pa ga dokrajčio na početku sledeće runde. Sudija je prekinuo meč jer Majk više nije mogao ni da se brani.

DRUGA BORBA, 28. jun 1997. Tajson je dobio priliku za revanš i osvetu za batine. Borbu je vodio sudija Milis Lejn jer je Tajsonova ekipa tražila da prvobitno imenovani Mič Halpern (vodio prvu borbu) bude zamenjen. A to je bio samo uvod u najkontroverzniju i najbizarniju borbu svih vremena. Ponovo je Holifild tukao Tajsona cele dve runde, a onda je sredinom treće usledila demonstracija nemoći i bezumlja njegovog rivala. Borci su bili nasred ringa u klinču kada je Holifild počeo da udara nogom o pod od bola. Svi su pomislili da je dobio udarac ispod pojasa, ali se ispostavilo da je Tajson ostavio štitnik za zube u svom ćošku i krvnički odgrizao rivalu parče uha, pa ga onda i ispljunuo naočigled svih. Ponovo je izgubio, platio je tri miliona dolara i bilo mu je zabranjeno bavljenje boksom.

Majk Tajson

Datum rođenja: 30. jun 1966.

Mesto rođenja: Njujork

Nadimak: Gvozdeni Majk

Visina: 178 cm

Raspon ruku: 180 cm

Ukupno mečeva: 58

Pobeda: 50

Pobeda nokautom: 44

Poraza: 6

Nerešeno: 2

Ivander Holifild

Datum rođenja: 19. oktobar 1962.

Mesto rođenja: Atmor, Alabama

Nadimak: Real Deal, Ratnik

Visina: 189 cm

Raspon ruku: 197 cm

Ukupno mečeva: 57

Pobeda: 44

Pobeda nokautom: 29

Poraza: 10

Nerešeno: 2

Bez borbe: 1

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track