ISPIT IZ HUMANOSTI: Kraljevački sportisti i gradonačelnik Kraljeva dobrovljno dali krv
Foto: Grad Kraljevo

Lep gest

ISPIT IZ HUMANOSTI: Kraljevački sportisti i gradonačelnik Kraljeva dobrovljno dali krv

Ostali sportovi -

Na inicijativu člana Gradskog veća grada Kraljeva Ivana Bunardžića, koji je prošle srede dao krv u kraljevačkom Crvenom krstu, i zahvaljujući angažovanju Sportskog saveza grada Kraljeva, sa predsednikom Milošem Simovićem , članovi Upravnog odbora Sportskog saveza, sadašnji i bivši sportisti, sportski radnici, nastavnici, profesori i zaposleni u školama, ove srede, u prostorijama Crvenog krsta Kraljevo, učestvovali su u akciji dobrovoljnog davanja krvi.

Akciju je podržao i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić dajući krv.

- I za vreme vanrednog stanja, Sportski savez Kraljeva,sa gradskim većnikom zaduženim za sport Ivanom Bunardžićem, imao je nekoliko veoma značajnih akcija, koje suna prvom mestu uticale na pomoć onim sportistima grada Kraljevakoji se danas ne nalaze u zavidnoj socijalnoj situaciji. Obišli su nekadašnje fudbalere, košarkaše i drugesportiste koji su slavu grada Kraljeva pronosili širom bivše Jugoslavije, porazgovarali sa njima i uručili im pakete pomoći. To je dokaz da kraljevački Sportski savez,predvođen mladim i ambicioznim ljudima, uz značajnu podršku grada, resornog gradskog većnika, uspeva da sport u gradu Kraljevu podigne na viši nivo, rekao je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

foto: Grad Kraljevo

Prema rečima stručnog saradnika za zdravstvena pitanja Crvenog krsta Kraljevo Snežane Apostolović, od proglašenja vanrednog stanja, ovo je deseta akcija dobrovoljnog davanja krvi u Kraljevu, koja se, tradicionalno, organizuje sredom. Kako je istakla, u proseku je prikupljeno po 30 jedinica krvi po akciji, a 270 ljudi je dalo krv.

- Mnogo je truda, energije, napora bilo potrebno da se ove akcije realizuju u situaciji kada smo imali apel svih da ostanemo kod kuće. Ali život ne može da stane. Krv je neophodna svakodnevno, 365 dana u godini, postoje pacijenti koji ne mogu da se leče bez krvi.Veliko hvala gospodinu Bunardžiću,koji je pokrenuo ovu priču, hvala svim našim volonterima, saradnicima koji su se rado odazivali akcijama za davanje krvi. Ovo je prilika da pohvalimo i redovne dobrovoljne davaoce krvi, kao što je gospodin Predrag Terzić, koji je u našem registru od svoje 18. godine, a biti redovan davalac krvi podrazumeva da krv date bar dva puta godišnje, rekla je predstavnica Crvenog krsta Kraljevo apelujući na sve koji su zdravi da „ispruže ruku i daju doprinos“ i zahvalivši se u ime onih kojima je krv bila neophodna.

Kurir / J. S.

Foto: Grad Kraljevo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track