TOMAS BAH NIJE PREVELIKI OPTIMISTA: Olimpijske igre u Tokiju možda nikad ne budu održane (FOTO)
Foto: Profimedia

Prvi čovek MOK PESIMISTA

TOMAS BAH NIJE PREVELIKI OPTIMISTA: Olimpijske igre u Tokiju možda nikad ne budu održane (FOTO)

Ostali sportovi -

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah otkrio je da je moguće da Olimpijske igre u Tokuju budu otkazane.

On se osvrnuo i na izjavu premijera Japana Šinico Abea, koji je izjavio da najveća sportska manifestacija može biti održana samo ako se nađe vakcina za Koronu.

- Iskreno, to donekle razumem. Ne možete zauvek da imate 3.000-5.000 ljudi zaspolenih u organizaciji komiteta. Ne možete sportiste da konstantno držite u neizvesnosti. Ne možete da promenite planove svakog sporta na svetu. Ne možete da se toliko preklopite sa budućim Olimpijskim igrama, tak oda razumem ovakav stav našeg partnera u Japanu i da postoji realna mogućnost da one budu otkazane - obelodanio je Bah.

foto: Profimedia

On je još jednom ponovio da Olimpijske igre mogu biti održane ako se garantuje bezbednost svim učesnicima koji dođu u Japan.

- Što se ovog pitanja tiče, uzdamo se u savet Svetske zdravstvene organizacije (SZO). Uspostavili smo jedan princip, a to je: Organizovaćemo Igre pod bezbednim okolnostima za sve učesnike. Niko ne zna kako će svet izgledati za godinu dana, pa ni za dva meseca. Zbog toga moramo da se uzdamo u mišljenje eksperta i da donosimo odluke u određenim trenucima zasnovane na njihovim savetima - jasan je Nemac.

(M. N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track