PUTINOVA DESNA RUKA IMA SUPRUGU ČIJE JE BOGATSTVO VEĆE OD 20 MILIONA EVRA: Šampionka Tatjana Navka ima život kao u bajci
Foto: Instagram

žena kojoj VERUJE prvi čovek rusije

PUTINOVA DESNA RUKA IMA SUPRUGU ČIJE JE BOGATSTVO VEĆE OD 20 MILIONA EVRA: Šampionka Tatjana Navka ima život kao u bajci

Ostali sportovi -

Kada se predsednik Rusije Vladimir Putin ne obraća jasnosti, onda to u njegovo ime čini Dmitrij Peskov.

foto: Profimedia

Koliko jedan od najmoćnijih ljudi na svetu ima poverenje u svoju desnu ruku govori činjenica da sa Peskovim sarađuje od 2000. godine. Peskov je tada postao portparol Vladimira Putina, i prati ga punih 20 godina. Sadašnju dužnost sekretara pres službe obavlja od 2012. godine.

I dok se javnost ne interesuje previše za diplomatu i prevodioca rođenog pre 53 godine u Moskvi, više pažnje privlači njegova prelepa supruga Tatjana Navka.

Navka je olimpijska, dvostruka svetska i trostruka evropska šampiona u umetničkom klizanju.

Po završetku sportske karijere, više od deset godina je učestvovala u nekoliko rijalitija.

Na izborima 2012. i 2018. godine je bila lice od poverenja Vladimira Putina, a dve godine kasnije i ambasadorka Zimskih olimpijskih igara u Sočiju.

Jedno vreme je radila i kao voditeljka na nekoliko ruskih tv kanala, a imala i glavnu ulogu u predstavi na ledu "Karmen".

Tatjana i Dmitrij su se venčali u avgustu 2015. godine i imaju ćerku. Oboje imaju ranije brakove, Dmitriju je to bio treći brak, a Tatjani drugi.

Par je u nekoliko navrata bio na udaru javnosti zbog više nego luksuznog života koji vodi. Mediji su primetili da je Dmitrij na venčanju nosio sat koji košta 600.000 evra, a kasnije je to obrazložio kao poklon njegove supruge.

Prema podacima koji se mogu naći, Tatjana je bogatašica čije se bogatstvo procenjuje na više od 20 miliona dolara u nekretninama. Sportska šampionka je jednu deceniju provela u Americi, gde je kupila penthaus od 400 kvadrata u centru Njujorka, kao i stan od 123 kvadrata na Menhetnu za 2.4 miliona dolara. Kasnije je taj stan prodala.

Po povratku u Rusiju je kupila vilu u elitnom naselju Tretja Okhota, u oblasti Rubleovka, šumskom području u zapadnom delu Moskve. U toj oblasti živi Vladimir Putin, kao i mnogi drugi pripadnici vladajuće elite u zemlji. Kuća ima površinu od 779 kvadratnih metara i dve parcele ukupne površine 9373 kvadratna metra.

Ta vila se 2012. godine nudila na prodaju za 15.6 miliona dolara, a Tatjana je u vlasništvo došla dve godine kasnije za samo 7.1 milion dolara, odnosno uštedela 8.5 miliona dolara.

Navka u svom vlasništvu ima tri bankovna računa u Švajcarskoj, kao i ofšor kompaniju na Britanskim Devičanskim Ostrvima.

Vila u naselju Tretja Okhota nije jedina luksuzna imovina koju Navka ima u svom vlasništvu. Ona poseduje i luksuzan stan od 180 kvadrata u centru Moskve vredan četiri miliona dolara, koji joj je dat od strane države kao nagrada za sportske uspehe.

Takođe, ima i stan u predgrađu Moskve vredan dva miliona evra!

Ni to nije sve, na spisku njene imovine je i mali stan u krimskom odmaralištu Jalti.

Zajedno sa drugom iz detinjstva suvlasnik je fabrike za proizvodnju morske soli smeštene na Krimu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track