ZVEZDA SE SA CECOM POPELA NA KROV EVROPE Crveno-beli su bili moćni kao nikad! U Beogradu je potopljen hrvatski Jug VIDEO
Foto: @starsport

Titula za pamćenje

ZVEZDA SE SA CECOM POPELA NA KROV EVROPE Crveno-beli su bili moćni kao nikad! U Beogradu je potopljen hrvatski Jug VIDEO

Ostali sportovi -

Pre tačno sedam godina na bazenu na Banjici viđena je velika crveno-bela fešta.

Crvena zvezda je potopila dubrovački Jug u finalu Lige šampiona sa 8:7 (2:2, 1:1, 3:3, 2:1) i okitila se titulom najboljeg tima u Evropi.

Zvezdin šampionski tim je počeo da se stvara godinu dana ranije. Uprava na čelu sa Viktorom Jelenićem dovela je nekoliko reprezentativaca Srbije. Crveno-belu kapicu su poneli Andrija Prlainović, Denis Šefik, Duško Pijetlović, Nikola Rađen, Boris Vapenski, a sa klupe je komandovao Dejan Savić.

Zlatnu ekipu Zvezde činili su: Denis Šefik, Strahinja Rašović, Nikola Rađen, Petar Ivošević, Mihajlo Milićević, Duško Pijetlović, Marko Avramović, Viktor Rašović, Sava Ranđelović, Boris Vapenski, Andrija Prlainović, Nenad Stojčić, Marko Draksimović i Nikola Eškert.

Zvezda je grupnu fazu završila na drugom mestu, upravo iza Juga, a zadim je na putu do Fajnal-fora izbacila mađarske timove Eger i Seged.

Beograd je bio domaćin Fajnal-fora, a tamo dve srpske ekipe, Crvena zvezda i Partizan. U polufinalu su crveno-beli igrali sa Barselonetom, a crno-beli sa Jugom.

Mladi tim Partizana je teškom mukom poražen od favorizovanog Juga sa 8:7, dok je Zvezda prilično ubedljivo savladala španski tim - 9:5.

Jug je i u finale ušao kao favorit, pogotovo jer je te sezone dva puta dobio Zvezdu sa ukupnom gol razlikom 20:11.

Tribine su bile krcate, pa su tu bili Marko Pantelić, Danilo Ikodinović, Marko Kešelj, Vujadin Savić, Svetslana Ceca Ražnatović sa sinom Veljkom, Ana Kokić...

foto: Saša Pavlić Koki

Tokom sve četiri četvrtine vodio se veliki duel u vodi. Viđeno je nekoliko rezultatskih preokreta, a tačku na meč stavio je Marko Avramović golom dva minuta pre kraja. Bila je to prva i jedina titula u istoriji Crvene zvezde u Ligi šampiona.

Zanimljivo je da je jedan od glavnih finansijera Zvezde u to vreme bio srpski političar Čedomir Jovanović, što je javno pričao i tadašnji direktor, a sada predsednik VK Crvena zvezda Igor Milojević.

- Čeda je Zvezdino dete. Svako je pomogao koliko je mogao. I drugi ljubitelji kluba su pomogli, svako je dao maksimum. Jovanovića svi pominju jer je poznat, a ja ne bih nikoga izdvajao. VK Crvena zvezda je pokazao da je iznad politike - rekao je Milojević 2013. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track