Najnovije vesti

ON JE BIO BOBINA NAJVEĆA LJUBAV! O njihovoj NEOBIČNOJ SVADBI pričala je Srbija! RODILA MU JE SINA I TRAGIČNO PREMINULA
Foto: Instagram

TUGA DO NEBA

ON JE BIO BOBINA NAJVEĆA LJUBAV! O njihovoj NEOBIČNOJ SVADBI pričala je Srbija! RODILA MU JE SINA I TRAGIČNO PREMINULA

Ostali sportovi

Srpska šampionka u streljaštvu Bobana Momčilović Veličković, koja je preminula u 31. godini života, bila je srećno udata za Miroslava Mišu Momčilovića.

Suprug Miroslav bio je Bobina najveća ljubav i o tome svedoče brojne uspomene.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#happyanniversarymylove ❤️❤️❤️

A post shared by Bobana Momcilovic Velickovic (@bobana.velickovic) on

Sjajna strelkinja je preminula u 31-godini zbog komplikacija koje su usledile nakon porođaja. Bobana je imala eklampsiju. Dobila je izlivkrvi na mozak i do hitnog prebacivanja iz bolnice u Zaječaru do Beograda već je bila u komi. Bila je u teškom stanju u Kliničkom centru na odeljenju neurologije, lekari su sve pokušali, ali nisu uspeli da je spasu. Na sreću, dečak koga je rodila je dobro. 

Miroslav i Bobina porodica zavijeni su u crno. Miša je dobio sina, ali je izgubio ljubav svog života.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bobana Momcilovic Velickovic (@bobana.velickovic) on

Miroslav i Bobana venčali su se 2016. godine. O njihovom neobičnom venčanju pričalo se danima. Naime, pred matičara su izašli u pratnji svojih kućnih ljubimaca Grofa i Blekija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#selfie #vacationmode #beatifulgreece #kefalonia #wss #whiteswissshepherd #grof

A post shared by Bobana Momcilovic Velickovic (@bobana.velickovic) on

Prelepo slavlje održano je u Brestovačkoj banji u blizini Bora, a na svadbi su bile brojne Bobine kolege iz reprezentacije... 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#tb #oneyearanniversary #weddingday

A post shared by Bobana Momcilovic Velickovic (@bobana.velickovic) on

Boba i Miša su bili nerazdvojni. Zajedno zu uživali na putovanjima i nisu skrivali emocije koje osećaju jedno prema drugom. O tome svedoče i brojne fotografije koje su objavljivali na društvenim mrežama. Nema sumnje da ih je spajala ogromna ljubav.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💕💕💕😍😍😍

A post shared by Bobana Momcilovic Velickovic (@bobana.velickovic) on

Boba je odustala od učešća na Olimpijskim igrama u Tokiju, pre nego što su odložene zbog pandemije COVID - 19. Razlog je bila njena trudnoća. Leto je planirala da provede sa bebom i Mišom... Nažalost, sve se srušilo u jednom trenutku...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

👒🎩😎 #travel #vacationmode #beach #beachlife #enjoythemoment #thailand

A post shared by Bobana Momcilovic Velickovic (@bobana.velickovic) on

VELIKA ŠAMPIONKA

Bobana Momčilović Veličković je rođena 25.januara 1990.godine u Boru. Streljaštvom je počela da se bavi sa devet godina u rodnom gradu i bila je članica kluba Bor 030. Prvu medalju na velikim međunarodnim takmičenjima osvojila je 2007, kada je na Evropskom prvenstvu u Dovilu izborila bronzu vazdušnim pištoljem u juniorskoj konkurenciji.

Vrlo brzo dokazala je veliki potencijal, pa je za seniorsku reprezentaciju debitovala još kao juniorka.

U seniorskom debiju na najvećim takmičenjima, na šampionatu Evrope u Merakeru 2010. postala je šampionka Evrope vazdušnim pištoljem. Isti uspeh ponovila je i na EP u Vierumaekiju 2012, kao i ove godine na Evropskom šampionatu u Vroclavu.

edna od najboljih svetskih takmičarki pištoljem u 21.veku. Na Evropskim prvenstvima vazdušnim oružjem održavala je kontinuitet visokih plasmana i godinama dokazivala da pripada elitnom krugu strelaca. Na gotovo svakom šampionatu Starog kontinenta borila se za medalju gađajući vazdušnim pištoljem. Od svog debija u seniorskoj konkurenciji 2010, u jedanaest učešča, čak osam puta plasirala se u finalni deo takmičenja, među osam najboljih. Osvojila je četiri medalje, jer sem sa tri zlata okitila se i jednom bronzom, u Đeru 2018.godine.

Na Olimpijskim igrama učestvovala je dva puta, u Londonu 2012. i Rio de Žaneiru 2016. Pre četiri godine na OI u Riju osvojila je sedmo mesto vazdušnim pištoljem.

U riznici ima i jedno zlato i jedno srebro na turnirima Svetskog kupa.

Ženski tim Srbije vazdušnim pištoljem je poslednjih deset godina, sa Bobanom kao standardnom članicom sastava, nanizao veliki broj medalja. Kao članica ekipe Srbije je pet puta bila šampion Evrope (2010, 2011, 2013,2017, 2020), a 2014. u Granadi se okitila i titulom šampiona sveta. Sem pet zlatnih medalja, Bobana je, kao članica ekipe Srbije, osvojila i po jedno srebro i bronzu na šampionatima Evrope.

U svom poslednjem nastupu za reprezentaciju Srbije, na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem krajem februara i početkom marta u Vroclavu, najpre je ubedljivo osvojila titulu pojedinačnog šampiona Starog kontinenta. Zatim je dala veliki doprinos u osvajanju ekipne titule našeg nacionalnog tima i sa dva zlata postala jedna od najuspešnijih učesnica takmičenja u Vroclavu.

Kurir sport

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...