NAJSRAMNIJI, NAJPRLJAVIJI I NAJČUVENIJI POTEZ U ISTORIJI SPORTA! Najveći sportski SKANDAL koji se i dan danas prepričava

GVOZDENI U GLAVNOJ ULOZI

NAJSRAMNIJI, NAJPRLJAVIJI I NAJČUVENIJI POTEZ U ISTORIJI SPORTA! Najveći sportski SKANDAL koji se i dan danas prepričava

Ostali sportovi -

Na današnji dan pre tačno 23 godine održao se najpoznatiji meč u istoriji boksa. Krvavi obračun Majka Tajsona i Ivandera Holifilda.

Tog 28. juna 1997. godine odigrala se druga sjajna borba između dvojice velikana bokserske istorije.

Ljubitelji boksa nisu ni slutili da će na tom meču doživeti jedan od najvećih šokova u istoriji sporta. Naime, okršaj u Las Vegasu nije ostao upamćen po dobrom boksu, već po tome što je Majk Tajson odgrizao komadić uha Ivanderu Holifildu.

foto: Youtube/Screenshot

Bio je to sedam meseci očekivani revanš. Holifild je u novembru 1996. iznenadio favorizovanog Tajsona i nokautom u 11. rundi preoteo mu VBA titulu.

Tajson je bio naoštren da vrati pojas... Međutim, u uvodnom delu meča ponovo je Holifild bio bolji, a onda je u trećoj rundi Tajson načinio najčuveniji, ali i najsramniji potez u istoriji boksa. Odgrizao je protivniku delić uha i pljunuo ga na pod!

Meč je, naravno, prekinut, Tajson je diskvalifikovan, uz zabranu bavljenja boksom na godinu dana i novčanu kaznu od tri miliona dolara.

Holifild je nakon susreta ostao prvak sveta u WBA organizaciju i nastavio impresivnu karijeru u kojoj je aktivno boksovao do svoje 49. godine.

Majk Tajson

Datum rođenja: 30. jun 1966.

Mesto rođenja: Njujork

Nadimak: Gvozdeni Majk

Visina: 178 cm

Raspon ruku: 180 cm

Ukupno mečeva: 58

Pobeda: 50

Pobeda nokautom: 44

Poraza: 6

Nerešeno: 2

Ivander Holifild

Datum rođenja: 19. oktobar 1962.

Mesto rođenja: Atmor, Alabama

Nadimak: Real Deal, Ratnik

Visina: 189 cm

Raspon ruku: 197 cm

Ukupno mečeva: 57

Pobeda: 44

Pobeda nokautom: 29

Poraza: 10

Nerešeno: 2

Bez borbe: 1

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track