SCENA KOJA CEPA SRCE! Jasna Šekarić U SUZAMA uputila poslednji ''pucanj'' na komemoraciji Bobane Momčilović! VIDEO
Foto: Printscreen

POTRESNO

SCENA KOJA CEPA SRCE! Jasna Šekarić U SUZAMA uputila poslednji ''pucanj'' na komemoraciji Bobane Momčilović! VIDEO

Ostali sportovi -

Bor se danas oprostio Bobane Veličković, srpske i evropske šampionke u streljaštvu, koja je 21. juna umrla u 31. godini posle kraće i teške bolesti izazvane komplikacijama posle porodjaja.

Bobana Momčilović Veličković sahranjena je na Novom borskom groblju, a ispratili su je članovi porodice, brojni prijatelji i kolege i poštovaoci njenih sportskih dostignuća.

Na komemorativnom skupu su govorili njen trener, Boban Marković, prijateljice, koleginica Jasna Šekarić, gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, generalni direktor Olimpijskog komiteta Srbije Damir Štajner i predsednik streljačkog saveza Nenad Putnik.

foto: Privatna Arhiva

"Grad Bor je izgubio svoj ponos prerano, premladog, velikog, odgovornog dobrog čoveka, dobrog sportistu. Bobana nam je pokazala i umela da dokaže kako i zašto treba da živimo i kako i zašto da se borimo. Ostavila je veliki trag u srcima građana Bora, ovo je tužan trenutak. Jedan od najtužnijih u istoriji grada Bora", rekao je Milikić.

Posebno emotivan govor održala je petostruka osvajačica medalja na Olimpijskim igrama, koja je bila blisko povezana sa Bobanom.

- Često kada je ona bila na vatrenoj liniji, bilo nam je zabranjeno da komuniciramo. Eto, neću reći za kraj, ali za zauvek - rekla je Jasna i uputila "pucanj", neverbalni pozdrav koji m su ona i Bobana komunicirale tokom takmičenja.

Podsetimo, sjajna strelkinja preminula je u 30. godini zbog komplikacija koje su usledile nakon porođaja. Bobana je imala eklampsiju. Dobila je izliv krvi u mozak i do hitnog prebacivanja iz bolnice u Zaječaru do Beograda već je bila u komi. U teškom stanju stigla je u Klinički centar na odeljenje neurologije, lekari su dali sve od sebe, ali na kraju nisu uspeli da je spasu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track