SPORTSKI SAVEZ SRBIJE: Goran Marinković posetio sportske objekte na Kosovu i Metohiji!
Foto: Sportski Savez Srbije

radna poseta

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE: Goran Marinković posetio sportske objekte na Kosovu i Metohiji!

Ostali sportovi -

Sportski savez Srbije nastavio je s posetama teritorijalnih sportskih saveza, a ovog puta na red su došle opštine na Kosovu i Metohiji.

Sportski savez Srbije nastavio je s posetama teritorijalnih sportskih saveza, a ovog puta na red su došle opštine na Kosovu i Metohiji.

Generalni sekretar Goran Marinković sa savetnikom Sinišom Radanovićem obišao je sportsku infrastrukturu i održao niz sastanaka.

“Boravak na Kosovu i Metohiji omogućio nam je da vidimo kakvo je stanje sporta, da ostvarimo dobar kontakt i dogovorimo u kom pravcu ćemo dalje delovati. Velika želja predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka je da se saradnja učvrsti i da mi kao najmasovnija sportska organizacija pomognemo sport na Kosovu i Metohiji. Tako da ćemo sigurno još dolaziti i preduzeti konkretne poteze kada i predsednik bude sa nama”, sumirao je Marinković utiske nakon poseta Kosovskoj Mitrovici, Zubinom Potoku, Gazivodama i Gračanici.

foto: Sportski Savez Srbije

Domaćini iz Sportskog saveza Kosova i Metohije - predsednik Goran Kovač, sekretar Ivan Dimitrijević i potpredsednik saveta Siniša Lazić organizovali su najpre sastanak sa članovima UO SSKiM. Svi su istakli da bez Sportskog saveza Kosova i Metohije, koji sarađuje sa Sportskim savezom Srbije, ne bi mogli uopšte da funkcionišu.

U severnom delu Kosovske Mitrovice izgrađena je sportska hala, u čijoj blizini su u toku radovi na izgradnji fudbalskog stadiona koji su započeti u januaru ove godine. Predsednik privremenog organa Kosovske Mitrovice Aleksandar Spirić istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što je Sportski savez Srbije najavio sprovođenje niza akcija, a među prvima će biti organizacija Malog sajma sporta.

foto: Sportski Savez Srbije

Narednog dana predsednik skupštine opštine Zubin Potok Nemanja Jakšić pokazao je sportsku halu, terene i fudbalski stadion i objasnio način funkcionisanja klubova na ovoj opštini ističući veliki broj dece koja treniraju odbojku. Posećen je i Centar za ekologiju i razvoj sporta na jezeru Gazivode. Nakon toga Sportski savez Srbije posetio je Gračanicu i sa predsednikom opštine Srđanom Popovićem pokrenuli inicijativu za formiranje sportskog saveza u Gračanici kako bi se lakše komuniciralo i brže sprovodile akcije i pomoć sportistima i deci ove opštine.

foto: Sportski Savez Srbije

Uz poruku da se ubrzo ponovo vidimo Marinković je poručio:

“Bilo je zadovoljstvo provesti nekoliko dana sa našim narodom i upoznati se sa funkcionisanjem ne samo sporta već i svakodnevnog života na Kosovu i Metohiji. Nastavićemo da sarađujemo još bolje, pomažemo se i pošaljemo poruku zajedništva i lepše budućnosti srpskog sporta. Na infrastrukturi se radi, nadamo se da će ulaganja u sport u budućnosti biti još veća, mladi ljudi koji su na čelu opština i sportskih institucija imaju ogromnu želju i energiju da sport podignu na viši nivo. Bitno je razumevanje sa obe strane kao i marljiv rad i nadamo se da ćemo deci sa Kosova i Metohije omogućiti zdraviji život. U planu su i određene vrste kampova za decu sa cele teritorije Srbije, druženja i sportski turniri koji će približiti decu raznih krajeva i pomoći održanju tradicije i učenje istorije našeg naroda”, rekao je Marinković.

G.A / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track