POMOZITE U SJENICI MASOVNO UMIRU: Asmir Kolašinac pisao ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru
Foto: Dado Đilas

apel

POMOZITE U SJENICI MASOVNO UMIRU: Asmir Kolašinac pisao ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru

Ostali sportovi -

Srpski atletičar Asmir Kolašinac, evropski šampion u dvorani i osvajač bronzane medalje na otvorenom, napisao je potresnu poruku ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru povodom kritične zdravstvene situacije u Sjenici.

- Poštovani ministre Lončar, Asmir Kolašinac je, atletičar, reprezentativac naše Srbije. Situacija u Sjenici je dramatično teška, veliki je broj teško obolelih i umrlih. Kapaciteti Doma zdravlja Sjenice su pred kolapsom u šta sam se lično uverio. Veliki broj zdravstvenih radnika je zaražen.

- Interno odeljenje je prepuno i pretvorilo se u kovid odeljenje, a pacijenti iz sata u sat u pristižu u izuzetno teškom stanju. U Sjenici je gore nego u Novom Pazaru, danas je umrlo 10 ljudi.

- S obzrom na to da se lično poznajemo, imao sam slobodu da vas direktno kontaktiram. Panika i strah je u narodu i zato je jako bitno da se brzo deluje- poruka je koju je Kolašinac poslao ministru.

Kako je trofejni bacač kugle objavio na svom Fejsbuk profilu, Lončar je uzvratio porukom:

- Apsolutno vas razumem. Sada će vam se javiti (koordinator Opšte bolnice Novi Pazar, doktor) Mirsad Đerlek i biće sve rešeno. - napisao je Lončar.

foto: Zorana Jevtić

Podsetimo, Kolašinac je nedavno donirao respirator bolnici u Sjenici.

On je naime naručio mini respirator koji pomaže obolelima, ali i ostalim pacijentima koji imaju problema sa disanjem, a uz pomoć ove mašine taj problem prevazilaze.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track