Najnovije vesti

POSLE 49 GODINA: Vašington se odrekao imena i grba
Foto: AP

NFL

POSLE 49 GODINA: Vašington se odrekao imena i grba

Ostali sportovi

NFL klub iz Vašingtona objavio je da je povukao iz upotrebe nadimak i logo (Redskinsi) nakon postupka revizije koji je počeo 3. jula. Time je popustio pod pritiskom glavnog sponzora, kompanije "Fedeks" koja je zahtevala ovu promenu.

- Od danas nadimak Redskinsi i logo se povlače iz upotrebe. Vlasnik Den Snajder i trener Rivera zajednički rade na novom imenu i dizajnu koji će u budućnosti predstavljati naše ponosno ime i tradiciju i inspirisati naše sponzore, navijače i zajednicu za narednih 100 godina - napisali su na sajtu Vašingtona.

Ovo je samo ono što se iščekivalo i najavljivalo nekoliko dana unazad, a vrlo uskoro će biti objavljeno i novo ime pod kojim će ovaj klub američkog fudbala funkcionisati u budućnosti.

Za sada je obelodanjivanje imena odloženo iz marketinških razloga, ali je jasno da ova franšiza neće koristiti ubuduće ambleme sa likovima koji podsećaju na američke staorsedeoce. Dosadašnji logo sa indijanskim poglavicom dizajniran je 1971. godine.

Vašington će nastaviti da koristi dosadašnje boje, tamno crvenu i zlatnu, a trener Rivera je najavio da se zalaže da klub dobije neki vojnički nadimak. Kakav, saznaćemo za nekoliko dana.

Kurir sport 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...