Najnovije vesti

ODBIO DA KLEKNE ZBOG RASIZMA! Ragbista poznat po RADIKALNIM stavovima: Homoseksualci prvi na listi za PAKAO! FOTO
Foto: Printscreen

UZBURKAO DUHOVE

ODBIO DA KLEKNE ZBOG RASIZMA! Ragbista poznat po RADIKALNIM stavovima: Homoseksualci prvi na listi za PAKAO! FOTO

Ostali sportovi

Prva utakmica ragbi Super lige nakon pandemije korona virusa između Katalans Dragonsa i Sent Helensa ostala je u senci dešavanja koje sa ovim sportom nemaju nikakve veze.

Pre početka utakmice svi igrači obe ekipe solidarisali su se sa pokretom "Black Lives Matter" i klekli  samo je jedan ostao ponosno da stoji.

U pitanju je Israel Folau, Australijanac koji je prošle godine dobio otkaz u svojoj rodnoj zemlji zbog kršenja igračkog kodeksa ponašanja.

Folau je veliki vernik i kao takav smatra da sve homoseksualce čeka pakao. Između ostalih, na popis putnika za pakao stavio je ateiste, pijance, preljubnike, lažove, bludnike i lopove, pa im je svima poručio da se pokaju jer ih jedino Isus može spasiti.

Sve je to objavio na društvenim mrežama.

Australijski ragbi je svoju odluku pravdao objašnjenjem savez  da će se držati svojih vrednosti kao što su inkluzivnost, strast, integritet, disciplina, poštovanje i timski rad.

Folau je svojim postom grubo prekršio barem dve od tih vrednosti.

Katalans Dragonsi stali su u odbranu svog igrača:

"Kao grupa igrača i trenera, detaljno smo razgovarali. Potpuno smo protiv rasizma, a za jednakost. Ali neki igrači odlučili su da neće kleknuti. To je njihov lični izbor, imaju svoje razloge za to, a mi smo odlučili da poštujemo svačiji izbor po ovom pitanju", rekao je trener Stiv MekNamara.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...