Četverac četvrti u "malom" finalu

Veslanje

Četverac četvrti u "malom" finalu

Ostali sportovi -
Srpska posada je trku završila u vremenu od šest minuta, 11 sekundi i 94 stotinke, a to je bilo dovoljno za 10. mesto u ukupnom plasmanu

Četverac Srbije bez kormilara u sastavu Miloš Vasić, Goran Jagar, Miljan Vuković i Radoje Đerić osvojo je četvrto mesto u B finalu na Olimpijskim igrama u Londonu.

Srpska posada je trku završila u vremenu od šest minuta, 11 sekundi i 94 stotinke, a to je bilo dovoljno za 10. mesto u ukupnom plasmanu. Prvo mesto u "malom" finalu pripalo je beloruskoj posadi koja je trku završila u vremenu 6:09:31.

Selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić kazao je da je zadovoljan trkom četverca bez kormilara i osvojenim 10. mestom na Olimpijskim igrama u Londonu.

"Možemo da budemo zadovoljni nastupom, kao i celim Igrama. Imamo mladu postavu, ali uprkos tome odlično su se držali tokom celog takmičenja. Pokazali su da njihovo vreme tek dolazi i opravdali su očekivanja", ocenio je Ilić.

Srbija je imala predstavnike i u dvojcu bez kormilara, ali Nenad Beđik i Nikola Stojić nisu nastupili juče u B finalu pošto je Stojić povredio leđa.

"Žao mi je što dvojac bez kormilara zbog povrede Stojića nije nastupio u B finalu, u kojem su drugo mesto osvojili Amerikanci koje je naš dvojac "tukao" u repesažu", istakao je Ilić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track