SRBINA SU SVI VEĆ PREŽALILI, ALI ON SE VRAĆA NIKADA JAČI! NFL zvezda doživo JEZIVU povredu, bio je čak na samrti, ali..
Foto: AP

sjajno

SRBINA SU SVI VEĆ PREŽALILI, ALI ON SE VRAĆA NIKADA JAČI! NFL zvezda doživo JEZIVU povredu, bio je čak na samrti, ali..

Ostali sportovi -

Kvoterbek Vašingtona, Aleks Smit, koji je navijačima u Srbiji poznat po srpskim korenima na koje je ponosan, doživeo je pre dve godine tešku povredu na meču sa Hjustonom kada su mu, u jednom od duela, polomljene obe kosti potkolenice.

Poraz njegovog tima, 23:21 ostao je u potpuno drugom planu jer je tokom treće četvrtine posle duela sa defanzivcima Hjustona Džej Džej Vatom i Karimom Džeksonom desna noga skroz "otišla u stranu".

Ceo stadion je okretao glavu kako ne bi gledao jezive scene...

Dve godine od ove jezive povrede ovaj kvoterbek Vašingtona dobio je dozvolu da se vrati igranju američkog fudbala pošto se oporavio od ozbiljne povrede, koja ga je umalo koštala života.

Tokom operacije nakon ove povrede doživeo je infekciju i bio je čak na samrti.

Nakon toga, bio je na čak 17 operacija i borba je trajala duge dve godine. Smit ne samo da je uspeo da sebi sačuva život, već je i sačuvao nogu od amputacije.

Uspeo je i da ispuni san da se ponovo vrati igranju američkog fudbala. U dokumentarcu ESPN-a detaljno je objašnjeno u kakvom stanju se nalazila Smitova noga samo četiri dana nakon operacije. Otkrio je kako je srećan što je živ i što je mogao da zadrži desnu nogu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track