HAMILTON POSLE POBEDE U BELGIJI: Plašio sam se da se ne ponovi Silverston!
Foto: AP

f1

HAMILTON POSLE POBEDE U BELGIJI: Plašio sam se da se ne ponovi Silverston!

Ostali sportovi -

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da današnja trka Formule 1 za Veliku nagradu Belgije nije bila laka i da je bio zabrinut zbog guma, ali da je srećan što je zabeležio 89. pobedu u karijeri.

"Ovo nije bila jedna od najlakših trka. Imao sam grešku u krivini pet zbog čega sam počeo da osećam vibracije i polako je počela da pada temperatura guma. Pomalo sam se mučio, ali je sve u svemu bilo u redu. Bio sam i pomalo nervozan da se možda sa gumama neće dogoditi ono što se dogodilo na Silverstonu i morao sam da ih čuvam", rekao je Hamilton posle trke.

Hamilton je danas na stazi Spa Frankoršan ostvario 89. pobedu u karijeri i nalazi se na dve pobede od rekorda Mihaela Šumahera.

Šestostruki svetski šampion je u sedmoj trci u sezoni ostvario petu pobedu.

"Znam da to nije nešto što svi vole da vide - Mercedes u vrhu, ali bez obzira koliko ostvarimo uspeha, moramo da nastavimo da radimo. Kada se vratim u kancelariju niko ne slavi, svi rade i razmišljaju o narednoj trci. To je neverovatan mentalitet", naveo je Hamilton.

foto: AP

"Imam 35 godina, uskoro ću 36, ali osećam se bolje nego ikad. Zaista sam zahvalan ekipi, hvala joj na neprekidnoj podršci", dodao je Hamilton.

Drugo mesto zauzeo je njegov timski kolega Valteri Botas.

"Naravno na startu bi bila dobra prilika, ali Luis je dobro odigrao i nisam mogao da iskoristim situaciju, to je bila razlika. Jednostavno nisam mogao da ga sustignem na pravcu. Luis je vozio bez greške", naveo je Botas.

On je u prvom delu trke pitao o trkanju sa Luisom, na šta mu je iz ekipe odgovoreno da postoji dogovor da se to ne radi.

"Nisam imao pojma o tome. Možda su to rekli u nekom trenutku, ali ja se ne sećam. Luis je danas bio bez greške, a i juče je (u kvalifikacijama) bio brz. Imao sam 'čist' vikend. Srećan sam što ću ponovo imati priliku narednog vikenda", naveo je finski vozač.

foto: AP

Treće mesto zauzeo je Maks Verstapen iz Red Bula.

"Bilo je prilično dosadno. Nije imalo mnogo toga da se radi. Nisam mogao da ih pratim kada su pojačali. Poslednjih osam krugova sam usporio i čuvao gume. Danas nije bilo za uživanje na stazi. Bio sam prilično usamljen. Možda treće mesto ne zadovoljava baš, ali i dalje je bolje nego ništa", rekao je on.

"Na kraju trke skoro ništa nije ostalo od guma i nisam želeo da rizikujem. Uradili smo šta smo mogli. Radujemo se Monci, videćemo gde ćemo završiti", dodao je Verstapen.

Naredna, osma trka u šampionatu vozi se za sedam dana u Italiji.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track