LOZNIČANI ŽELE TITULU: Uoči prvog meča finala Super lige Srbije u boksu...
Foto: T. Ilić

LOZNIČANI ŽELE TITULU: Uoči prvog meča finala Super lige Srbije u boksu...

Ostali sportovi -

LOZNICA – Prvi meč finala Super lige Srbije biće održan u hali ‘’Lagator’’, u četvrtak (10.9) od 20 sati, gde će na ringu loznički bokseri dočekati beogradski Radnički. Drugi meč zakazan je za nedelju, a ukoliko posle dva okršaja ne bude pobednika na neutralnom terenu će 16. septembra pasti odluka o ekipnom prvaku države.

Loznica se pojačala uoči finala pa su na treninzima i dva ukrajinska boksera, jedan Kubanac, a iz Holandije je stigao bokser našeg porekla. Bokseri su trenirali večeras, a i sutra će se pripremati za prvi finalni megdan kako bi ga dočekali što spremniji i zabeležili trijumf. Na večerašnjem (8.9) obraćanju medijima predsednik BK Loznica Aleksandar Risimić, rekao je da očekuje trijumf.

- Predstoji nam težak meč protiv Radničkog, ali mi smo apsolutno favoriti i očekujem ubedljivu pobedu u četvrtak. Dobro smo se pripremili, imamo bolji tim i verujem u trijumf – kazao je on, a Sandro Poletan, jedan od najboljih srpskih boksera, poručuje da je Loznica maksimalno motivisana i spremna.

foto: T. Ilić

- Imamo kvalitetna pojačanja, očekuje nas velika borba, ali verujem da će svako iz ekipe dati sve od sebe da se na kraju mi radujemo. Verujem da ćemo doći do pobede – poručio je on.

Loznica je grad boksa i da su drugačije okolnosti ‘’Lagator’’ bi bio prepun ljubitelja plemenite veštine, međutim zbog korone se još uvek ne zna hoće li meč u Loznici moći da se prati jedino u TV prenosu na Areni, ili će ipak manji broj gledalaca biti u hali.

foto: T. Ilić

- Svima je poznata trenutna epidemiološka situacija u Srbiji, a ono što je sigurno da Upravni odbor našeg bokserskog kluba čini sve da izađe u susret velikom interesovanju domaće i srpske bokserske javnosti. U ovom trenutku jedino mogu reći da ćemo definitivan stav o eventualnom broju gledalaca moći da kažemo verovatno u toku sutrašnjeg dana. Što se tiče kluba i grada Loznice naša želja je da ovo bude veliki bokserski, sportski spektakl, ali su zdravlje i bezbednost građana na prvom mestu – kazao je Marko Jovanović, član Upravnog odbor BK Loznica.

foto: T. Ilić

Bokseri Loznice su do finala došli posle pobeda u oba duela sa prošlogodišnjim prvakom Metalcem iz Valjeva, dok je Radnički u oba meča slavio protiv Naisusa iz Niša. Prvi finalni meč bio je zakazan za 9. jul u hali ‘’Lagator“, a drugi tri dana kasnije u Beogradu, ali je zbog pogoršanja epidemiološke situacije izazvane koronavirusom Bokserski savez Srbije finalne susrete odložio, a onda zakazao septembarske termine. Prvi okršaj je u četvrtak, žestoko će sigurno biti, jedino se ne zna da li pred manjim brojem gledalaca, ili će tribine ipak ostati prazne.

T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track