U GROTLU CRVENOG KRSTA: Radnički protiv Lozničana za boksersku majstoricu
Foto: BSS

očekuje se spektakl

U GROTLU CRVENOG KRSTA: Radnički protiv Lozničana za boksersku majstoricu

Ostali sportovi -

Majstorica ili novi šampion, odgovor će nam doneti epilog drugog finalnog meca Bokserske Super lige Srbije između Krstaša i Lozničana. Legendarna hala na Crvenom krstu ugostiće domaćina “Radnički” Beograd i protivnika Loznicu 16. septembra 2020. sa početkom u 20 časova.

Sa jedne strane za domaćina ovaj meč znači borbu za opstanak, bitku u kojoj će juriti pobedu i zakazivanje majstorice, odnosno trećeg odlučujućeg susreta finala Super lige Srbije koji bi bio održan 19. septembra 2020. na neutralnom terenu. Gosti iz Podrinja imaju prenost pobede koju su zabeležili kao domaćini u hali Lagator 10. septembra, sada jure novi trijumf koji bi ujedno značio i osvajanje naslova šampiona za 2020. godinu.

Susret u Beogradu biće održan bez prisustva publike, shodno odlukama Vlade Republike Srbije usled pandemije virusa korona.

U oba tabora ističu da je motivacija i spremnost svih aktera na najvišem nivou.

“I prvi meč je pokazao da smo svi tu sa jasnim ciljem, pobediti. U Lagatoru je sve prštalo od energije, kvalitetnog boksa, isto očekujemo i na Crvenom krstu. Iako je bilo 10:4 u korist Loznice, to nije pokazatelj odnosa snaga u ringu, šanse su bile podjednake. Nase misli su maksimalno fokusirane na titulu i verujem da cemo izboriti majstoricu u kojoj bi sve karte bile otvorene, nijanse bi odlučile novog šampiona” – ističe kapiten Krstaša Veljko Gligorić.

Lozničani stižu u Beograd prepuni samopouzdanja nakon trijumfa na domaćem terenu.

“Verujem da će se titula slaviti na Crvenom krstu, da ćemo doći do velikog trijumfa u Beogradu i zatim nastaviti proslavu u Loznici. U prvom finalnom susretu iskoristili smo prednost naseg terena koji uvek sa sobom donosi i dozu pritiska sa kojim smo se izborili i zabeležili prvu pobedu koja nas je dovela na korak od trona. Svesni smo da majstorica donosi novi pritisak, "vodu u uši, zato imamo i motiv više da započeti posao završimo na drugoj stepenici. Ekipa je spremna, obećavamo borbu do poslednjeg atoma snage i verujemo da ce to biti dovoljno za željeni rezultat” – zaključila je mlada zvezda i perjanica Loznice Semiz Aličić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track