SVE JE SPREMNO: Sportski sepktakl za kraj letnje sezone na Kopaoniku! FOTO
Foto: Privatna arhiva

SJAJNO

SVE JE SPREMNO: Sportski sepktakl za kraj letnje sezone na Kopaoniku! FOTO

Ostali sportovi -

Usled poboljšane epidemiološke situacije, a na radost mnogobrojnih učesnika trka “Tri strane Kopaonika” i “Trail race Kopaonik”, stekli su se uslovi za održavanje događaja u novom terminu i to za vikend od 18-20. septembra.

U dogovoru sa predstavnicima Opštine Raška, sponzorima i prijateljima trke, a u skladu sa propisanim merama koje se odnose na okupljanje na otvorenom, doneta je odluka da se tradicionalni biciklistički maraton “Tri strane Kopaonika” i brdska trka “Trail race Kopaonik” održe 18-20. septembra uz pridržavanje svih propisanih mera koje budu važile na dan održavanja događaja.

Kao što je i ranije najavljivano, trke će se održati na izmenjenim stazama, tako da će učesnici imati priliku da upoznaju nove delove Nacionalnog parka Kopaonik i da uživaju u novim prostranstvima koje nudi naš najpoznatiji nacionalni park.

foto: Privatna arhiva

Okupljanje učesnika zakazano je za petak 18. septembar, dok je prvi događaj na redu zakazan za subotu 19. septembar kada će startovati brdska trka “Trail race Kopaonik”. Staze duge 7 i 15 kilometara biće savršene za upoznavanje sa trail trčanjem, tokom dana biće organizovani i propratni sadržaji, predavanja i mini događaji na otvorenom namenjeni svim učesnicima pa čak i onim najmlađim. Nedelja 20. septembar biće u znaku biciklizma jer za 10h zakazan i start našeg najvećeg biciklističkog maratona koji je zaslužan za popularizaciju biciklizma na Kopaoniku, koji već sedmu godinu za redom predstavlja epicentar biciklističkog okupljanja u našoj zemlji.

foto: Privatna arhiva

Staze maratona koji svoj naziv nose po stranama Kopaonika kojima učesnici prolaze, ove godine voziće se po izmenjenim trasama, a napravljene su i izmene koje će obezbediti da i apsloutni početnici maksimalno uživaju u vožnji u prirodi.

Start i cilj trka i ove godine biće na otvorenom, ali prilagođene važećim preventivnim merama mera za bavljenje sportom i sportskim aktivnostima.

Ukoliko još uvek niste obezbedili svoje mesto na najuzbudljivijim sportskim događajima ovog leta pozivamo vas da se pridružite trkama “Tri strane Kopaonika” i “Trail race Kopaonik” i da se do 14. septembra prijavite na sajtu www.prijavazatrku.rs.

1 / 5 Foto: Privatna arhiva

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track