Poraz rukometaša, ništa od četvrtfinala
Foto: Dado Đilas

Rukomet

Poraz rukometaša, ništa od četvrtfinala

Ostali sportovi -
Rukometašima protiv Mađara bio neophodan bar remi za plasman u četvrtfinale
1 / 9 Foto: Dado Đilas

Rukometna reprezentacija Srbije se posle poraza od Mađarske 23:26 oprostila od plasmana u četvrtfinale Olimpijskih igara. U poslednje kolo prve faze olimpijskog turnira Srbija i Mađarska su ušle sa istim brojem bodova, po dva, ali su "orlovi" imali bolju gol-razliku (-8 naspram -17) pa im je i remi bio dovoljan za prolazak u četvrtfinale, gde Mađare čeka Island.

Drugo poluvreme

Nikčević za plus tri sa igračem manje, ali Mađari preko Močaija smanjuju 12:10. Novi gol rivala, ali i isključenje za naš tim 12:11. Toskić je iznudio sedmerac, a Ilić pogodio 13:11 kompletni smo. Mađarski golman nije u ritmu Vujin je povećao na plus 3 u petom minutu, ali smo brzo primili gol 14:12. Mađari sa dva brza gola stižu do 14:14 u osmom minutu nastavka.

Napad nam teško ide, ali srećom greše i Mađari. Nešto više od šest minuta nismo postigli gol, a onda je kapiten Ilić pogodio za novo vođstvo 15:14. Stanić je bacio kontru Nikčeviću, ali neprecizno. Odbrana je dobra, ali Moćaji uz pomoć bloka koji je skrenuo loptu donosi novo izjednačenje.

Treći gol Šešuma za 16:15. Kontra Prodanovića za plus 2 -17:15 polovinom nastavka. Čazar smanjuje. Moćaji sedmim golom ne samo da poravnava rezultat 17:17, već posle kontre Mađara preokreće rezultat. Srbija je prvi put u zaostatku. Do kraja još 13 minuta.

Tako je! Momir Ilić je pogodio. Odbrana nikako da se konsoliduje, pa Stanić posle pogotka Mađara sa krila traži izmenu. Kontra Mađara za plus 2 18:20.

Odbrana Srbije kao da ne postoji, Mađari serijom od 6:1 preuzimaju vođstvo i kontrolu meča deset minuta pre kraja 18:21.Nema kreativnosti u napadu. Konačno, akcija na krilo i gol Nikčevića. Čazar nas "teroriše", a selektor Vuković vraća Stanića na gol.

Čutura je rprošao i iznudio penal. Ilić pogađa za 20:22 sedam minuta pre kraja. Odbrana nema dovoljno dobru komunikaciju što Ćazar koristi i većinu golova nam daje prodorom kroz sredinu 20:23. Stanković je brzo vratio na minus 2, ali nam treba odbrana. Ništa od odbrane nova greška i lopta iza Stanića 21:24 pet minuta do kraja.

Gol Ilića 22:24, i remi nas vodi na megdan Islandu. Odbrana ne postoji Mađari tri minuta pre kraja imaju plus 3. Imamo igrača više, ali i ogroman zaostatak nešto više od dva minuta pre kraja. Čini se da je promašaj Nikčevića označio kraj nadanja za plasman među osam najboljih.

Prodanović je na nešto više od minut pre kraja smanjio na 23:25.Gol Nađa odneo je i poslednju nadu 23:26.

Prvo poluvreme

Dve greške u napadu "orlova" i naivno primljen gol obeležili su početak meča - Mađarska vodi sa 1:0 posle tri i po minuta igre. Kada je rival poveo sa 3:1 i imao napad za još veće vođstvo, činilo se da će "orlovi" biti u velikim problemima već na startu, no odbrana je naprasno počela daleko bolje da funkcioniše. Golovi Vujina, a potom i dva Prodanovića, od kojih je drugi bio na sjajnu asistenciju golmana Stanića, doneli su Srbiji prednost od 4:3, pa se borba rasplamsala kako i dolikuje odlučujućem meču.

Stanić je, opravdavši za sada nadimak "ministar odbrane", zablistao i u 13. minutu, kada je sprečio da Mađari smanje zaostatak (6:4) tako što je istrčao na skoro 15 metara od svog gola i sjajnim skokom između dva igrača presekao kontranapad suparnika koji je imao igrača više. To je osokolilo naše rukometaše koji su, posle 1:3, napravili seriju od 6:1 i golom Stankovića stigli do vođstva od 7:4. Ipak, ni nove bravure Stanića, koji je branio i situacije "1 na 1" i zicere nisu ohrabrili dovoljno naš napad, koji je ponovo upao u loš period, što su Mađari iskoristili da skoro anuliraju deficit. Ipak, počelo je sve da se menja na bolje u korist "orlova" kada su u 20. minutu ostali sa dva igrača više na terenu. Iako su u naredna dva minuta prokockali sedmerac i dali samo jedan gol, odbrana je povratila samopouzdanje pa se stiglo do 9:6 pet minuta pre kraja poluvremena. To što su se Mađari brzim realizacijama napada primakli ponovo na gol zaostatka, ipak im nije bilo dovoljno za "-1" na poluvremenu jer je majstorija Šešuma, "sa zemlje", donela 11:9 Srbiji pred odlazak na odmor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track