BRZEĆE ČEKA TREĆU SMENU: Pristižu deca iz 20 gradova, na programu odbojkaški i košarkaški dueli
Foto: Sportske Igre Mladih

sportske igre mladih

BRZEĆE ČEKA TREĆU SMENU: Pristižu deca iz 20 gradova, na programu odbojkaški i košarkaški dueli

Ostali sportovi -

Stiglo se do treće smene Državnog finala Sportskih igara mladih.

Vrlo zanimljiv produženi vikend nam predstoji u lepom Brzeću, a na rasporedu ćemo imati završne mečeve u odbojci, odbojci na pesku i uličnoj košarci, koja je pod nazivom basket 3 na 3 postala i olimpijski sport. Od jutros deca iz preko 20 gradova stižu u hotel Junir, gde će imati dan za druženje i šetnje, u prelepom okruženju podno Kopaonika.

Petak uveče je rezervisan za žreb po sportovima, žreb koji je napravljen po najvišim standardima i koji će biti uživo prenošen preko linka na fejsbuku, kao i na led ekranima u lobiju hotela. Svečano otvaranje planirano je sutra za 09.00 ispred glavnog ulaza u hotel, a ukoliko bude kiše otvaranje se seli u veliku salu. A onda slede tradicionalna uživanja, ovaj put u tri sporta. Nadamo se da kiše neće biti, ali ako do nje dođe jedan deo mečeva odbojkaških igraće se u hali hotela Grand, na vrhu Kopaonika. Nedelja je rezervisana za mečeve za treće i prvo mesto i svečanu ceremoniju zatvaranja Igara uz dodelu medalja.

Tako Igre kojima je naš Blic medijski partmer uspešno završavaju sezonu u Srbiji. Pandemija virusa korona remetila je razne planove Igara, ali su se čelni ljudi SIM borili i kroz promenjene termine ipak održali Igre u puno mesta i gradova Srbije, čak njih 27. Tokom sezone je održano 177 turnira! Osmesi dece su kako kažu iz ove orgamizacije najbitniji i sada ostaje da se na regionalnom nivou odluči gde će biti veliko Međunarodno finale Sportskih igara mladih.

U SIM Srbije se zahvaljuju dugogodišnjim partnerima, pokroviteljima i sponzorima Igara: predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi Republike Srbije, Ministarstvu prosvete nauke i tehnološkog razvoja, generalnom sponzori – Kompaniji Dunav osiguranje, kao i sponzorima kompaniji Coca-Cola, Elektroprivredi Srbije, Banci Poštanska štedionica, Naftnoj industriji Srbije i Podravki Srbija.

I kako kažu na kraju ovde su svi pobednici i IGRE SU ZAKON.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track