GALEB DOVEO SVET U SRBIJU: Šampion do šampiona trenira u Beogradu
Foto: TKD Galeb

Tekvondo

GALEB DOVEO SVET U SRBIJU: Šampion do šampiona trenira u Beogradu

Ostali sportovi -

Posle više od šest meseci pauze izazvane pandemijom koronavirusa zaživeo je srpski, ali i svetski tekvondo. Nakon Prvenstvo države za kadete, juniore i seniore, predstojeći viken rezervisan je za juniore.

A u međuvremenu Tekvondo klub Galeb okupio je šampione šest zemalja (Brazil, Slovenija, Makedonija, Danska, Austrija, Srbija) na trening kampu koji će biti na programu narednih nekoliko nedelja u TC Zira poštujući mere Vlade Republike Srbije i kriznog štaba.

– Počela su dešavanja u našem sportu, pre svega održali smo državno prvenstvo i to prvi u Evropi. Još važnije je što smo to uradili jako dobro. Pohvale se stigle iz celog sveta i nadam se da će i drugi krenuti sa takmičenjima – istakao je Dragan Jović.

foto: TKD Galeb/Stefan Aleksić

U istoj sali treniraju olimpijski, svetski, evropski, azijski, pan američki šampioni i njihovi naslednici, pod trenerskom palicom Dragana Jovića.

– Ono što se sada dešava u našem klubu je jedan veliki trening kamp u hotelu Zira. Došli su takmičari iz šest zemalja, i svi su članovi svojih olimpijskih timova i ovakvo okupljanje nam sada izuzetno treba. Brazilci će biti do kraja oktobra sa nama a još jedan broj takmičara očekujemo u oktobru. Svakako da je ovo veliko osveženje za naše takmičare, a i dodatna motivacija za rad – istakao je Jović.

Podsetimo, direktno kvalifikovane na Olimpijske igre su Milica Mandić i Tijana Bogdanović, dok će dvojica članova muškog tima svoju šansu potražiti na kontinentalnim kvalifikacijama koje bi trebalo da se održe početkom sledeće godine. Jedan od te dvojice je Dmitrij Nagajev, koji će se takmičiti u kategoriji do 58 kilograma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track