BEŽITE OD MENE! Roni O`Şaliven priznao da ima paranoju zbog pandemije
Foto: printskrin

Problemi za šampiona

BEŽITE OD MENE! Roni O`Şaliven priznao da ima paranoju zbog pandemije

Ostali sportovi -

Svetski šampion, za mnoge najbolji snuker igrač u istoriji Roni O`Şaliven, ne plaši se nijednog rivala za zelenim stolom, ali priznaje da je paranoičan zbog koronavirusa.

Roni je poznat po tome što izuzetno vodi računa o svom zdravlju, redovno trči i primenunje zdravu ishranu. Najnovija dešavanja na Mastersu Evropa, gde su dvojica igrača bila pozitivna, a još trojica koja su bili u kontaktu s njima poslati kući, i te kako su uticala na Ronija.

On je još prošle godine prestao da se rukuje sa protivnicima, mnogo ranije nego što se desila pandemija. Zabrinutost kod O`Şalivena pojačalo je saznanje da je upravo njegov prvi rival na takmičenju Danijel Vels bio pozitivan. Roni je bez borbe prošao u drugo kolo, gde ga je senzacionalno pobedio tinejdžer Aron Hil.

- Iskreno, nakon toga sam se osećao još ranjivijim u dvorani. Znate tog momka koji je pozitivan, znate one koji su bili u konatktu s njim, a svi oni su bili u konatktu sa drugim ljudima - kaže sjajni igrač i dodaje:

- Stalno vam je taj dodatni pritisak u glavi, shvatite da je bar 50 odsto ljudi rizično. Veoma sam paranoičan u vezi s tim. Znao sam ljude koji su bili jako bolesni, znao sam neke koji su umrli. Sve ovo shvatam veoma ozbiljno i ne želim da rizikujem. Ne živm s ostalim igračima, ne znam kako se oni ponašaju. Zato sam rekao da mi se niko ne približava jer hoću da poštujem socijalnu distancu. Čudi me da ranije nije bilo zaraženih među nama - zaključio je šetsostruki svetski šampion, a prenosi britanski San.

Sada mnogi spekulišu da je iznenađujući Ronijev poraz od mladog Hila prouzrukovan upravo time što je bio opterećen razmišljanjem o rizicima zaraze.

P. G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track