Najnovije vesti

SPORT BRIŠE GRANICE: Svi su uživali u Sportskom danu na Adi
Foto: Paraolimpijski Komitet Srbije

SPORT BRIŠE GRANICE: Svi su uživali u Sportskom danu na Adi

Ostali sportovi

U okviru Evropske nedelje sporta održan Sportski dan na Adi Ciganliji u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i Ministarstva omladine i sporta, a pod pokroviteljstvom Evropske komisije.

Svi posetioci Ade Ciganlije bili su u prilici da se oprobaju u različitim aktivnostima i da učestvuju u mnogobrojnim sportskim i edukativnim radionicama. Bio je to multisportski događaj namenjen svim uzrastima.

foto: Paraolimpijski Komitet Srbije

Tokom čitavog dana vežbačima i ljubiteljima sporta svih generacija bile su dostupne različite radionice: nordijsko hodanje, joga – tehnika disanja, vožnja bicikla, tradicionalne sportske igre, super kamp, skijanje na vodi, golf, avantura park, TreninGO, kao i mnoge druge.

foto: Paraolimpijski Komitet Srbije

U okviru radionice „Bicikliraj“ sa učesnicima se družila biciklistkinja Jovana Crnogorac, učesnica Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine. Jovana se pridružila i Olimpijskom času koji je u okviru događaja organizovan za najmlađe učesnike, na kojem su imali prilike da učestvuju u sportskim poligonima i da uče o olimpijskim vrednostima.

foto: Paraolimpijski Komitet Srbije

Sportski dan na Adi predstavlja glavni događaj na nacionalnom nivou koji se održava u okviru Evropske nedelje sporta, događaja pokrenutog od strane Evropske komisije koji se treću godinu za redom održava i u našoj zemlji u saradnji Olimpijskog komiteta Srbije i Ministarstva omladine i sporta.

foto: Paraolimpijski Komitet Srbije

Primarni ciljevi ovog događaja usmereni su na promociju sporta, podsticanje građana da se bave fizičkim aktivnostima bez obzira na starosnu dob i fizičku spremnost kao i edukaciju građana o zdravom načinu života.

foto: Paraolimpijski Komitet Srbije

Priprema i realizacija svih događaja u toku Evropske nedelje sporta, izvedeni su skladu sa preporukama i merama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba u vezi sa epidemijom virusa korona.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...