SEOSKE IGRE SPORTSKOG SAVEZA SRBIJE: Batkovići iz Priboja pobednici druge sezone!
Foto: Sportski Savez Srbije

SPEKTAKL U VRNJAČKOJ BANJI

SEOSKE IGRE SPORTSKOG SAVEZA SRBIJE: Batkovići iz Priboja pobednici druge sezone!

Ostali sportovi -

Finale druge sezone Seoskih igara Sportskog saveza Srbije održano je u Vrnjačkoj Banji, a pobednik je ekipa Batkovići iz Priboja.

Tokom dva takmičarska dana deset ekipa je odmeravalo snage i lepo se družilo. Tako su na jednom mestu bili učesnici: Vrelo (Ub), Grljan (Zaječar), Gakovo (Sombor), Miloševac (Velika Plana), Miločaj (Kraljevo), Vlase (Vranje), Batkovići (Priboj), Brankovina (Valjevo), Kamenovo (Petrovca na Mlavi) i prošlogodišnji pobednik Seoskih igara Rudna Glava iz Majdanpeka.

foto: Sportski Savez Srbije

“Uspeli smo da ispunimo naš cilj postavljen za ovu godinu. I pored teške situacije u zemlji i svetu, uneli smo malo radosti i fizičke aktivnosti u ovu godinu. Ponosni smo na naše saradnike iz teritorijalnih sportskih saveza koji su organizovali takmičenja na lokalnom nivou, a zatim došli sa ekipama iz svoje opštine da ih podrže na celikom finalu. Zahvalni smo i svima iz Sportskog saveza Vrnjačka Banja, na čelu sa Dušanom Radovićem, koji su bili kao i uvek izvanredni domaćini”, rekao je generalni sekretar SSS Goran Marinković.

foto: Sportski Savez Srbije

Zbog lošeg vremena takmičenje je premešteno u Sportsku halu "Vlade Divac", u subotu su na programu bili fudbal, odbojka, šah, nadvlačenje konopca, nadvlačenje štapa, skok u dalj iz mesta i bacanje kamena. U nedelju su odigrane fudbalske utakmice polufinala, za treće mesto i finala, a dobili smo pobednike i u obaranju ruku i narodnom rvanju. A najuzbudljivije je bilo u disciplini poligon koja je i odlučila pobednika. Takmičari po jedan muški i jedan ženski iz svake ekipe dali su svoj maksimum da za što kraće vreme savladaju prepreke i osvoje bodove za svoju ekipu.

foto: Sportski Savez Srbije

“Kao još uvek aktivan sportista ponosan sam što su takmičari na seoskim igrama poslali fenomenalnu sliku, zaista je lepo kada budre i tekmičare drugih ekipa, kada se posle svake discipline pozdrave, šale i smeju, to je ono što smo želeli, da se svi dobro zabave”, rekao je predsednik SSS Davor Štefanek i dodao:

foto: Sportski Savez Srbije

“Čestitam ekipi Batkovića na pobedi. Drago mi je da će ovo selo opštine Priboj dobiti vrednu nagradu, a to je sportski teren sa tartan podlogom. Čestitam i ostalim ekipama na velikij borbi. Žao mi je što smo jednu ekipu isključili iz takmičenja, ali primaran cilj je da se takmiče ljudi iz iste opštine, da u selima probudimo mlade i zainteresujemo ih za sport. Ali ovu manifestaciju nastavljamo i sledeće godine, pa se nadam da neće biti ovakvih situacija”, Štefanek je istako i značaj podrške i solidarnosti:

foto: Sportski Savez Srbije

“U ovim vremenima veoma je važno da pokažemo zajedništvo i da dokažemo da možemo ostvariti naše ciljeve. Naravno da sam veoma zahvalan Ministarstvu omladine i sporta što nas podržava u svim akcijama, a predsedniku države što ima ogromno razumevanje za sport”, podvukao je Davor Štefanek.

Kada se saberu bodovi, konačan plasman izgleda ovako:

1. Batkovići - Priboj

2. Kamenovo - Petrovac na Mlavi

3. Brankovina - Valjevo

4. Gakovo - Sombor

5. Grljan - Zaječar

6. Miloševac - Velika Plana

7. Rudna Glava - Majdanpek

8. Vrelo - Ub

9. Vlase - Vranje

- Miločaj - Kraljevo (diskvalifikacija zbog kršenja pravila u vezi takmičara koji nije iz opštine za koju nastupa)

Kapiten ekipe pobednika Dejan Javorac nije krio zadovoljstvo sa zlatom oko vrata:

“Ponosni smo što smo ostvarili pobedu, ova nagrada je veoma vredna za sve iz sela. Oduševljeni smo što je Sportski savez Srbije pokrenuo ovakvu manifestaciju u svojoj organizaciji. Znate, kod nas u Priboju Seoske igre nisu bile prekinute ni za vreme rata, a ove godine su dovedene u pitanje. Na sreću Sportski savez Srbije je podržao manifestaciju, prosledio pravila kojih se moramo pridržavati i tako ova lepa tradicija nije prekinuta. Hvala organizatorima na svemu”, rekao je on.

foto: Sportski Savez Srbije

Iz Sportskog saveza opštine Priboj imali su samo pozitivne utiske:

“Moram pre svega da se zahvalim čelnim ljudima Sportskog saveza Srbije što su pokrenuli ovu manifestaciju, jer znamo koliko je važno omogućiti svima da se bave sportom. Drago nam je da je uoravo ekipa iz Priboja osvojila prvo mesto”, rekao je generalni sekretar Sportskog saveza opštine Priboj Denis Šarak.

Lepe utiske sa Seoskih igara poneli su i predstavnici teritorijalnih sportskih saveza:

“Petrovac na Mlavi drugu godinu učestvuje na Seoskim igrama Sportskog saveza Srbije. Od samog starta nam se svidela ideja i uključili smo se u projekat. Ove godine u Vrnjačkoj Banji smo se fantastično proveli na velikom finalu. Žao nam je samo što je našoj ekipi izmaklo prvo mesto za dva boda. Ali tu je sledeća godina da ponovo pokušamo da izborimo prvo mesto”, rekao je generalni sekretar Sportskog saveza opštine Petrovac na Mlavi Dejan Milošević.

Nakon samog takmičenja poveo se razgovor za 2021. godinu:

“Ove godine smo sa velikim zadovoljstvom prihvatili da prvi put učestvujemo na Seoskim igrama Sportskog saveza Srbije. Zaista imam samo reči hvale za organizaciju, svaka čast ljudima iz Sportskog saveza Srbije i na ideji i na realizaciji, kao i domaćinima iz Vrnjačke Banje na fenomenalnom dočeku i sprovedenom takmičenju. Ekipa Vrela se dobro zabavila, prikupila potrebno iskustvo i verujem da će sledeće godine ostvariti bolji rezultat. Razgovaraćemo sa predsednikom Štefanekom i generalnim sekretarom Marinkovićem da se na Ubu organizuje veliko finale. To bi za nas bila velika čast”, istakao je predsednik Sportskog saveza opštine Ub Nebojša Živanović.

Kurir sport / G. A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track