PALMA PRIMIO RUKOMETAŠICE POSLE OSVOJENOG TROFEJA: Polako vratiti publiku na sport
Foto: Grad Jagodina

Dragan Marković Palma primio rukometašice Jagodine

PALMA PRIMIO RUKOMETAŠICE POSLE OSVOJENOG TROFEJA: Polako vratiti publiku na sport

Ostali sportovi -

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas rukovodstvo, trenera i rukometašice ŽORK Jagodina, osvajače Kupa Srbije i aktuelnog prvaka Srbije i učesnika evropskog kupa.

“Čestitam Aleksandru Miladinoviću predsedniku ŽORK Jagodina, treneru Draganu Markovu i rukometašicama na veličanstvenom uspehu, osvajanju državnog kupa treći put. Zbog još jednog velikog uspeha jagodinskog rukometa, za ovogodišnje Oktobarske nagrade, što je najviše priznanje grada Jagodine predložio sam predsednika ŽORK Jagodina Aleksandra Miladinovića, kapitena, najboljeg igrača i najboljeg strelca finalnog turnira u Kupu Srbije, Jelenu Gojković i najboljeg golmana Jelenu Đurašinović.

foto: Grad Jagodina

"Grad Jagodina, uprkos manjem prilivu zbog korona virusa, izmiruje sve svoje obaveze prema ŽORK Jagodina i tako će biti i dalje. Gledao sam finalnu utakmicu na RTS - u i nakon neizvesnog prvog poluvremena videlo se u drugom delu da smo brži i da ćemo pobediti”, rekao je Marković.

“Nismo mogli da vodimo publiku zbog korona virusa, ali moram da kažem da je situacija u celoj Srbiji najbolja u Evropi, kada je u pitanju epidemija. Mi smo u Jagodini imali non stop otvorenu zelenu pijacu, veliki priliv turista tokom leta i vašar na kome je bilo oko 10 000 ljudi.

foto: Grad Jagodina

"Ništa od toga nije negativno uticalo na epidemiološku situaciju i ja mislim da bi trebalo vratiti bar deo publike na sportska takmičenja, jer bez publike nema sporta. U Italiji i još nekim zemljama dozvoljeno je do 1000 ljudi na fudbalskim stadionima, tako da bi mogli da razmišljamo o povratku dela publike na sportska takmičenja”, kaže Marković.

Predsednik ŽORK Jagodina Aleksndar Miladinović se zahvalio predsedniku Skupštine grada Jagodine Draganu Markoviću Palmi na velikoj podršci i istakao da iako dugo nije bilo ni teninga ni utakmica rukometašice Jagodine su dobijale sve što je dogovoreno sa Gradom Jagodina.

“Mi nismo fabrika da proizvodimo neke proizvode, ali mi proizvodimo bodove i rezultate. I u ovoj sezoni naš cilj je dupla kruna, prvenstvo i kup i što bolji rezultat u Evropi. ŽORK Jagodina je jedini klub na svetu gde zbog epidemije nisu smanjivane prinadležnosti igračicama i treneru, Svuda u Evropi su prepolovljrne plate, jer nije bilo takmičenja niti publike”, rekao je Miladinović.

Trener Dragan Markov, kao i rukometašice izrazili su veliku zahvalnost gradu Jagodini na podršci i najavili još bolje rezultate. Draganu Markoviću Palmi je predsednik kluba poklonio medalju i pehar Kupa Srbije koji je prešao u trajno vlasništvo ŽORK Jagodina. Ženski rukometni klub Jagodina je dvostruki prvak države i trostruki osvajač kupa i učenik evropskih kupova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track