BUDI ZDRAVA, VEŽBAJ SA NAMA: Besplatne rekreacije za dame širom Srbije!
Foto: Sportski savez Srbije

poziv za lepši pol

BUDI ZDRAVA, VEŽBAJ SA NAMA: Besplatne rekreacije za dame širom Srbije!

Ostali sportovi -

Sportski savez Srbije, u saradnji sa teritorijalnim sportskim savezima, otpočeo je akciju besplatne rekreacije za žene "Budi zdrava - vežbaj sa nama".

Polaznici edukacije, koju je upravo SSS pomogao, za operativne trenere iz 2019. i 2020. godine, njih 100, vode treninge namenjene pre svega damama.

“Sportski savez Srbije se trudi da svake godine pokrene barem jednu novu akciju. Tako smo ovaj put odlučili da više pažnje posvetimo damama. Žene u sportu ne smemo izostaviti. Zdravlje i rekreacija su veoma bitni i verujem da će ovaj projekat doprineti poboljšanju opšteg stanja”, rekao je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

foto: Sportski savez Srbije

Na Štefanekove reči nadovezao se generalni sekretar SSS Goran Marinković:

“Drago nam je što negujemo odlične odnose sa kolegama. Tako smo zahvaljujući Savezu Srbije za bodibildin, fitnes, bodifitnes i aerobik drugu godinu zaredom stručno usavršavali mlade ljude. Kolege iz teritorijalnih sportskih saveza su na svojim opštinama obezbedili besplatne termine u halama i realizovali akciju "Budi zdrava - vežbaj sa nama". Sada imamo u preko 30 opština širom Srbije u kojima će se sprovoditi rekreacija koja je potpuno besplatna, vođena od strane licenciranih trenera, zanimljiva i sto je veoma bitno kontinuirana”, rekao je generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković.

foto: Sportski savez Srbije

Tokom septembra žene su vežbale i priključile akciji zahvaljujući teritorijalnim sportskim savezima u Somboru, Zrenjaninu, Kanjiži, Vršcu, Pančevu, Velikoj Plani, Kraljevu, Vrnjačkoj Banji, Inđiji, Novom Pazaru, Bujanovcu, Ćupriji, Zaječaru, Ljuboviji, Aleksincu, Kragujevcu, Prokuplju, Čačku. Do sredine oktobra akcija će biti pokrenuta u još 14 opština. Za treninge Sportski savez je donirao strunjače, a u narednom periodu osmišljeni su i dodatni programi i pokloni za žene koje su najredovnije na treninzima.

foto: Sportski savez Srbije

Kurir sport / G. A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track