BORBENI SRBIN ODUŠEVIO SVET: Bio je NA SAMRTI, izbegao AMPUTACIJU noge i posle 17 OPERACIJA se vratio na teren! (VIDEO)
Foto: Profimedia

veliki borac

BORBENI SRBIN ODUŠEVIO SVET: Bio je NA SAMRTI, izbegao AMPUTACIJU noge i posle 17 OPERACIJA se vratio na teren! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Sjajni kvoterbek srpskog porekla Aleks Smit vratio se na teren posle dve godine pauze.

NFL as Vašingtona, koji je našim navijačima poznat po srpskim korenima na koje je ponosan, doživeo je u novembru 2018. godine tešku povredu na meču sa Hjustonom kada su mu, u jednom od duela, polomljene obe kosti potkolenice.

Poraz njegovog tima, 23:21 ostao je u potpuno drugom planu jer je tokom treće četvrtine posle duela sa defanzivcima Hjustona Džej Džej Vatom i Karimom Džeksonom desna noga skroz "otišla u stranu".

Ceo stadion je okretao glavu kako ne bi gledao jezive scene...

Stravična povreda umalo ga je koštala i života. Dobio je tešku infekciju i praktično bio na samrti. Međutim, nije se predavao. Imao je čak 17 operacija i borba je trajala dve duge godine.

U dokumentarcu ESPN-a detaljno je objašnjeno u kakvom stanju se nalazila Smitova noga samo četiri dana nakon operacije. Otkrio je kako je srećan što je živ i što je mogao da zadrži desnu nogu.

Umalo je ostao bez noge, ali uspeo je da prebrodi sve nevolje koje su ga zadesile. Veliki borac se na oduševljenje čitavog sveta vratio na teren.

Zaigrao je u porazu protiv Los Anđeles Remsa (10:30), kada je u drugoj četvrtini zamenio povređenog startnog kvoterbeka Kajla Alena.

Imao je jedno trčanje i osvojenih 37 jardi dodavanjem.

Ponosan na srpsko poreklo

Aleksov pradeda bio je Srbin koji je sa svega 12 godina emigrirao iz tadašnje Austrougarske i po dolasku u Ameriku uzeo ime Džon Smit. U sećanje na njega Aleks ima istetoviran pravoslavni krst na leđima.

"Moj tata ima tu tetovažu na nozi, a ja na leđima. Iznad krsta je na srpskom napisana reč 'otac', a pored su ispisana četiri slova. To su početna slova njegovog imena, imena oca, dede i mene. Svi su se oni žrtvovali da bi nama bilo bolje. Moj deda je bio moj heroj", rekao je jednom prilikom Aleks.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track