Najnovije vesti

POSLE 63 GODINE NIŠ DOBIO HALU ZA BOKS Borovčanin: Na proleće boks na Čairu i Tvrdjavi!
Foto: Slobodan Djurić

RENOVIRANA SOFKA

POSLE 63 GODINE NIŠ DOBIO HALU ZA BOKS Borovčanin: Na proleće boks na Čairu i Tvrdjavi!

Ostali sportovi

Posle čak 63 godine Niš je dobio halu za boks. I to kakvu... Po evropskim standardima renovirana je hala Sofka - spremna da primi buduće šampione.

Svečanom otvaranju hale za boks prisustvovao je i Nenad Borovčanin, predsednik Boks saveza Srbije, koji je ovim nastavio promociju boksa u Srbiji.

foto: Slobodan Djurić

Uz pomoć grada Niša uloženo je četiri miliona dinara u obnovu i sređivanje hale Softka, kojom rukovodi Sportski centar Čair. Opremljena je ringom i 18 raičitih sprava za trening boksera.

Pored Nenada Borivčanina prvom pokaznom treningu mladih boksera u ovoj hali prisustvovali su i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i većnik za omladinu i sport Branislav Kačar.

foto: Slobodan Djurić

“Drago mi je što sam danas ovde i hvala bokserima na poklonu, lepim rukavicama koje će krasiti moj kabinet. Gledaćemo da kao grad pomažemo boksu i da se potrudimo da sva zainteresovana omladina za ovaj lepi sport počne ovde da trenira. Želim da vratimo staru slavu boksu, koju je ovaj sport imao pre dosta godina. I da se klubovi ujedine u jedan, kako bi imali još bolju priliku da ostvare značajnije rezultate”, deo je izlaganja gradonačelnice Niša, Dragane Sotirovski.

foto: Slobodan Djurić

Nenad Borovčanin se nadovezao.

“Tradicija boksa u Nišu je duga, ali poslednjih godina je boks u ovom lepom gradu stagnirao. Od prošle godine počeo je da se budi a ova vrhunska hala će biti pravi podstrek za još bolji rad. Hvala gradu na podršci. Sada je važno da klubovi Radnički i Naisus formiraju besplatnu školu boksa, koja za nekoliko godina treba da iznedri nove šampione. U dogovoru sa gradonačelnicom Draganom, nastavićemo da radimo na jačanju našeg sporta, a da od sledeće godine, od proleća imamo boks i na Čairu i Tvrđavi”, poručio je Nenad Borovčanin.

G. A.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...