STOPAMA DIVCA, PJANOVIĆA, DRAGUTINOVIĆA...! Marinković i Babić složni: Prijepolje će ponovo iznedriti nove šampione! FOTO
Foto: Sportski savez Srbije

RADNA POSETA

STOPAMA DIVCA, PJANOVIĆA, DRAGUTINOVIĆA...! Marinković i Babić složni: Prijepolje će ponovo iznedriti nove šampione! FOTO

Ostali sportovi -

Nakon posete predsednika opštine Prijepolje Vladimira Babića Sportskom savezu Srbije, generalni sekretar Goran Marinković prihvatio je poziv i u kratkom roku obišao je ovu opštinu.

Marinković se tamo detaljno upoznao sa situacijom u sportu:

“Sportski savez Srbije bez izuzetaka obilazi opštine i upoznaje se sa situacijom na terenu. Tamo gde postoje problemi svojim savetima i posetama usmeravamo aktivnosti ka rešenju. U Prijepolju je već godinama situacija u sportu kompleksna. Sa dolaskom novog predsednika opštine pojavila se i želja da se sport postavi na zdrave noge. Nakon razgovora u Beogradu, posetili smo Prijepolje. Dali smo mišljenje i predstavili modele po kojima ljudi u sportu treba da delaju”, rekao je Marinković.

foto: Sportski savez Srbije

Iz Prijepolja mnogi sportisti gradili su karijere, postali reprezentativci u odbojci, košarci, fudbalu, rukometu, a nesumnjivo da među mladima postoje ogromni potencijali da i u narednim godinama iz ove opštine otisnu putem šampiona.

“Probleme koji postoje u Sportskom savezu opštine Prijepolje treba rešavati korak po korak i posvetiti se radu sa decom i mladima. Predsednik opštine je voljan da taj problem reši. Razgovarali smo i sa pojedinim predstavnicima teritorijalnog sportskog saveza. I tu smo naišli na želju da se nađe rešenje. Savet kako treba postupati su dobili. Biće potrebno mnogo rada, jasnog i preciznog postupanja kako i Zakon o sportu propisuje, ali i razumevanja pokedinaca i strpljenja. Problemi koji su godinama gomilani ne mogu nestati preko noći, to je svima jasno. Verujem da će u sledećoj godini sport u Prijepolju funkcionisati u skladu sa Zakonom o sportu i da sportisti i mladi neće ispaštati, već će se priključiti novim akcijama, stvoriti pozitivnu i fer-plej atmosferu”, zaključio je Marinković.

foto: Sportski savez Srbije

Podsetimo, Prijepolje je u prošlosti iznedrilo mnoge sportske šampione, a medju njima su Vlade Divac, Ivica Dragutinović, Mihajlo Pjanović, a iz ovog grada je bivši ministar sporta Velizar Đerić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track