SAVLADAO NOSIOCA OLIMPIJSKE NORME U FINALU: 63. „Zlatna rukavica“ u znaku reprezentacije Srbije i Abasova!
Foto: BSS

boks

SAVLADAO NOSIOCA OLIMPIJSKE NORME U FINALU: 63. „Zlatna rukavica“ u znaku reprezentacije Srbije i Abasova!

Ostali sportovi -

Iz sportskog centra “Soko” u Somboru vinuo se novi šampion naše “Zlatne rukavice”, takmičenja na koje je srpski boks veoma ponosan.

Pobednik 63. izdanja ovog turnira je srpski bokser Vahid Abasov koji je u finalu u Hali Mostonga savladao nosioca olimpijske norme za Tokio 2021. Alžirca Čemsednina Kramova 4:1.

Naslov najbolje reprezentacije ovog prestižnog međunarodnog turnira sa velikom tradicijom ponela je selekcija Srbije sa osvojenih deset medalja (dve zlatne, dve srebrne i šest bronzanih).

foto: BSS

Do finalne večeri stigla su četiri boksera Srbije, ali su povrede uzele danak, tako da je u finalnoj noći u ring uplovio samo Abasov u velter kategoriji (do 69 kg).

Do sudara dva srpska boksera u kategoriji do 81 kg Saše Milovca i Vladimira Mirončikova nije došlo zbog loma nosa i dva preloma desne šake kod Milovca koji je te povrede zadobio u polufinalu protiv Slobodana Jovanovića.

Takođe zbog povrede finalni duel je morao da preda i srpski superteškaš Dušan Veletić koji je u borbi za zlato trebao da odmeri snage sa Alžircem Buludinatom Čuaibom.

Za najboljeg tehničara 63. “Zlatne rukavice” proglašen je Kubanac Žoanhel Moja koji je u kategoriji do 63 kg rezultatom 3:2 pobedio Ukrajinca Jurija Šestaka. Najborbeniji par su Ukrajinac Dmitri Ribalko i Alžirac Nemouči Jounes (do 75 kg).

foto: BSS

Zlatnu rukavicu Abasovu je uručio Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, najboljem tehničaru Moji pehar je predao predsednik Skupštine Grada Sombora Zoran Rus, dok je trofeje namenjene najboljoj reprezentaciji i najborbenijem paru dodelio predsednik žirija, legenda našeg boksa Mujo Bajrović.

foto: BSS

Održana su i dva revijalna meča u kome je (kateogrija do 63 kg) Pavel Fedorov (SRB) salvadao Abdeli Jahia (ALG) 4:1, dok je u kategoriji do 69 kg Makedonac Leo Jovanovski izgubio od Kubanca Antonia Biseta 0:5.

Finalni mečevi prenošeni su u direktnom TV prenosu na TV Arena Fight.

Kroz halu Mostonga pod pokroviteljstvom Grada Sombora i u organizaciji Bokserskog saveza Srbije od 26. do 29. novembra 2020. prodefilovao je 41 bokser iz devet zemalja: Alžir, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kuba, Gana, Moldavija, Severna Makedonija, Srbija i Ukrajina.

Takmičenje je održano pod strogim merama zaštite, uz striktno pridržavanje epidemioloških mera propisanih od Kriznog štaba Vlade Srbije, bez publike, a svi učesnici su bili testirani.

foto: BSS

Finalne borbe (29. novembar 2020, Hala Mostonga):

(57 kg) Eduard Trofymenko (UKR) – Mordjane Oussama (ALG) 4:1

(63 kg) Moya Yoangel (CUB) – Yurii Shestak (UKR) 3:2

(69 kg) Vakhid Abasov (SRB) – Chemseddine Kramov (ALG) 4:1

(75 kg) Dmytro Rybalko (UKR) – Nemouchi Younes (ALG) 2:3

(81 kg) Saša Milovac (SRB) – Vladimir Mironchikov (SRB) pobeda Mirončikova bez borbe

(+91 kg) Dušan Veletić (SRB) – Bouloudinat Chouaib (ALG) pobeda Alžirca bez borbe

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track