POČINJE ŠAMPIONAT EVROPE ZA RUKOMETAŠICE Selektor Obradović poručuje: Nema precenjivanja!
Foto: RSS

ep u danskoj

POČINJE ŠAMPIONAT EVROPE ZA RUKOMETAŠICE Selektor Obradović poručuje: Nema precenjivanja!

Ostali sportovi -

Njednog rivala na Evropskom prvenstvu nećemo ni potceniti, ali ni preceniti, izjavio je selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović.

Rukomešice Srbije posle priprema odrađenih u Staroj Pazovi, jutros su krenule u Dansku, gde danas počinje šampionat Evrope.

"Odradili smo to što smo planirali. Devojke su dobro podnele i ispoštovale sve zahteve. Zadovoljan sam. Najveći problem je to što nismo odigrali ni jednu prijateljsku utakmicu. To je taj osnovni nedostatak, ako o njima pričamo. Nismo mogli da se izmerimo. Planirano je da idemo u Poljsku, ali to je otpalo zbog situacije. S obzirom da ni u septembru nismo mogli da se okupimo kompletni i odigramo test utakmice, jasno je da je to najveći problem u ovom trenutku", rekao je Obradović za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Nastup na EP Srbija počinje sutra od 20.30 duelom protiv Holandije, a aktuelne svetske šampionke na kontinetalni šampionat došle su oslabljene, bez najbolje igračice Estavane Polman.

"Ne bih to rekao, to je reprezentacija koja ima sistem. Bilo je tako isto i kada je nedostala Grot, pa se pričalo da i bez nje ne može. Došla je Polman, pa je bilo još bolje. Imaju sistem i u njega se svi uklapaju. Kada su Dance pitali šta ćete ako se povredi Mikel Hansen? Rekli su ''petorica čekaju'', a on je čovek čudo. Holanđanke imaju sistem, igraju brzo, disciplinovano, sa malo tehničkih grešaka. Taktički su veoma dobro pripremljene", rekao je Obradović i osvrnuo se i na preostale rivale u grupi Mađarsku i Hrvatsku.

"Mađarska je ozbiljna reprezentacija koja nas čeka i u martu u olimpijskim kvalifikacijama u Đeru. Hrvatska je redovni učesnik Evropskih prvenstava. Nećemo nikoga potceniti, ali ni preceniti", zaključio je Obradović.

Spisak reprezentacije

Selektor reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović izabrao je 18 igračica koje će činiti nacionalni tim na Evropskom prvenstvu 2020 u Danskoj.

GOLMANI: Кatarina Tomašević, Jovana Risović i Кristina Graovac LEVA КRILA: Sanja Radosavljević i Dijana Radojević DESNA КRILA: Кatarina Кrpež Šlezak i Željka Nikolić PIVOTMENI: Slađana Pop Lazić, Jovana Milojević i Jelena Agbaba BEКOVI: Jovana Stoiljković, Jovana Jovović, Jelena Trifunović, Кristina Liščević, Andrea Lekić, Jelena Lavko, Marija Agbaba i Anđela Janjušević

Kurir sport/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track