UDRUŽENIM SNAGAMA: Jovanović i Nikolić treniraju zajedno
Foto: plumrace.com

kakava kombinacija

UDRUŽENIM SNAGAMA: Jovanović i Nikolić treniraju zajedno

Ostali sportovi -

Finalni mesec aktuelne godine posebno je važana za Nemanju Necu Jovanović kartingaša, odnosno Marka Nikolića boksera, kada su u pitanju sportske karijere.

Mlađi Jovanović narednog vikenda u Portugaliji učestvovaće na internacionalnom rotaks finalu na stazi Portimao, dok će starijiem Nikoliću na megdan izaći Faruk Dakua bokser iz Holandije. Shodno navedenom kartingaš i bokser treniraju zajedno u nameri da se što kvalitetnije pripreme i ostvare željene rezultate.

– Portimao je finale finala aktuelne sezone. Internacionalni trofej rotaks serije okupiće najbolje sa svih meridijana. Na finalnoj trci voziću u mini rotaks kategoriji i to je ujedno oproštaj od pomenute klase, jer naredne prelazim u juniore. Što se tiče „sparingovanja“ sa tatinim drugom Markom Nikolićem, mogu da kažem da smo maksimalno radili na fizičkoj pripremi, koja mi je preko potrebna, ali i na jednoj tehnici. Poznato je da u kartingu dolazi do neželjenih kontakta, a Marko mi je na svoj način pokazivao kako da izbegnem iste na stazi, što je jedan od način da ostvarim što bolji rezultat. Od utorka 8. decembra kreće rotaks trofej, a finale je zakazano za 13. decembar – rekao je Nemanja Neca Jovanović.

Dok Jovanoviće čeka dugo putovanje do Portugalje, Nikoliću preostaje da se što bolje pripremi za meć zakazan 18. decembra.

– Posle odbrane titule u WBC šampiona Mediterana u poluteškoj kategoriji koji je održan 18. septembra u Obrenovcu, predstoji mi rejting meč protiv Faruka Dakua boksera iz Holandije. Meč je predviđen da traje 8 rundi i borićemo se za bodove na rejting listi. Trenutno sam na 101. mestu od 1253 boksera na svetskoj rang listi. Verujem da ću pobediti, što će mi otvoriti put ka novom meču koji planiramo na proleće, za WBC silver internacionalnog šampiona – jasan je Nikolić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track